Streiken lager konfirmasjonskrøll

Streiken gjør at hoteller må avlyse mange konfirmasjonsselskap. Desperate mødre ber cateringfirma om hjelp.

Hotellplakat under streiken

Streiken i hotellbransjen fører til avlyste konfirmasjonsselskaper. Cateringleverandørene kan i liten grad hjelpe dem som blir rammet.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Enkelte hoteller holder helt stengt under streiken, og dermed må folk som har planlagt selskaper finne andre løsninger.

Ronny Sandvik

Bare denne helgen må markedsdirektør Ronny Sandvik ved Ambassadeur Hotel i Drammen avlyse fire konfirmasjonsselskap.

Foto: Oliver Orskaug

Ambassadeur Hotel i Drammen er ett hotell som har blitt nødt til å avlyse selskaper, forteller markedsdirektør Ronny Sandvik.

– I løpet av de to ukene streiken har vart, har ti arrangement blir berørt. Bare nå til helga er det fire konfirmasjoner og en større middag som må avlyses, sier Sandvik.

– Hjerteskjærende å måtte si nei

Han sier det er vondt å gi den skuffende beskjeden til familier som har planlagt den store dagen i lang tid:

– Det er trist, for vi lever av fornøyde gjester. På den andre siden er mange forberedt på beskjeden, streiken har vært mye profilert i media.

Hos cateringfirmaet Condelica merker de godt at hotellene er i streik. Der har det vært stor pågang av foreldre til konfirmanter som trenger hjelp til den store dagen når hotellene må avlyse, forteller eier Morten Carlson.

Morten Carlson

Condelica-eier Morten Carlson sier mange ringer med tårer i øynene for å få hjelp til catering under konfirmasjonsselskap.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

– Det er mange desperate mødre som trenger catering og mat, og det er litt hjerteskjærende. I de aller tilfellene må vi fortelle at vi ikke kan hjelpe dem. Vi er fullbooka.

– Så folk ber ekstra pent om hjelp?

– Ja, noen har nok tårer i øynene når de ringer oss, sier Carlson.

Hos Ambassadeur Hotel håper de at streiken snart er slutt, for å avlyse store selskaper gjør at de taper 250.000 kroner hver dag, forteller markedsdirektør Ronny Sandvik..

- Vi kan allerede konstatere at hotellet vårt vil gå med underskudd i år. Dess lengre streiken varer, jo større blir underskuddet. Vi oppfordrer de to partene i streiken til å bli enige snart, sier Sandvik.