Streikemarkering for likelønn

Streikende sykepleiere skal gi makteliten i Østfold klar melding om likelønn.

UNIO-streik
Foto: Hans H. Bjørstad

Mandag skal sykepleiere i Østfold til Strømstad og fylkesmannens årlige konferanse for kommunene. Ikke for å delta, men for streikemarkering.

- Vi er i konflikt og har et viktig krav om likelønn, sier fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Østfold, Karen Brasetvik.

Makteliten samlet

På Østfoldkonferansen «Beat for Beat» deltar over 70 kommuneledere og politikere fra Østfold. I tillegg til makteliten fra fylket, kommer også finansminister Sigbjørn Johnsen for å snakke om kommunenes velferdsutfordringer.

- Unio er i streik, og det betyr at lærere og sykepleiere og flere andre er i konflikt. Og vi er bekymret for rekrutteringen til offentlig sektor. Dette er også et tema på årets konferanse, og da er det flott at vi kan møte våre arbeidsgivere før konferansen starter, sier Brasetvik til NRK.no.

Viktig markering

Lederen for Sykepleierforbundet i Østfold synes det både er skuffende og overraskende at arbeidsgiver og regjeringen ikke viser vilje til å satse på likelønn.

- Likelønn har lenge hatt vikeplikt, det passer liksom aldri fordi det koster penger. Men, nå kommer jo mannen med pengene i dag, og da vil vi at finansministeren bidrar på regjeringens vegne slik at vi får likelønn, sier Brasetvik.

- Det er viktig for fremtidig rekruttering til yrkene, og det er viktig for kvaliteten på velferdstjenestene i det offentlige Norge, avslutter Brasetvik.