Stort dataparty i Kongstenhallen

Norges nest største dataparty skal arrangeres i Kongstenhallen, Fredrikstad.

Kongstenhallen
Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK

12. – 14. november går Norges nest største LAN-party av stabelen i Kongstenhallen.

–Vi legger opp til et arrangement med opp til 1500 deltakere. Dette blir kjempestort, sier prosjektleder Camilla S. Eidsvold til Fredrikstad kommunes hjemmesider.

Deltakende budsjett

Samlingen ble til som et resultat av et nytt prosjekt som Fredrikstad kommune innførte for ungdom mellom 13 og 19 år. 200 000 kroner er satt av til prosjektet, som har som mål å engasjere ungdommen i Fredrikstad.

– Det er ungdommen selv som har kommet med forslag til hva som skal gjøres med pengene, og det er også de som stemte frem dataparty som en soleklar vinner, forklarer prosjektleder Camilla S. Eidsvold .

Det er ungdommene selv som planlegger hvordan helgen i Kongstenhallen skal utarte seg.

– Men det vil selvfølgelig være flere voksne tilstede under samlingen, inkludert meg selv, sier Eidsvold til NRK.no.

Ikke bare spill

Ungdommene har også bestemt at det skal arrangeres andre aktiviteter enn pc-spill løpet av de 24 timene. Eidsvold forteller at det blir servert frukt og opptil to måltider under samlingen.

– Det handler ikke bare om å spille pc-spill. Vi skal for eksempel sette opp en stor scene, der vi satser på at det skal skje ting hele tiden.

– Så hjemmeleksen til ungdomsrådet er klar, kom tilbake med glitrende forslag til underholdning, fortsetter Eidsvold smilende.