Beslagla ti kilo narkotika i bilen til Bandidos-leder

Tollerne beslagla ti kilo amfetamin eller kokain, eller en blanding, ved en liten grenseovergang i Østfold. Nå er presidenten i en Bandidos-klubb i Belgia siktet for narkotikasmugling.

Beslaget skjedde sent på kvelden onsdag 3. april, ved en liten grenseovergang på riksveg 22 ved Holt i Østfold, opplyser politiet i Østfold.

Tommy Brøske

SAMMENHENG: – Etterforskningen kan settes i direkte forbindelse med Østfold politidistrikts ransaking av klubblokalet til Bandidos i Fredrikstad i forrige uke, sier politiinspektør Tommy Brøske i Østfold politidistrikt.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK
Nederlender som er president i Bandidos-klubb i Belgia og nå siktet for narkotikasmugling til Norge

SIKTET: Den ene nederlenderen som nå siktet for narkotikasmugling til Norge, er president i en Bandidos-klubb i Belgia.

Foto: Østfold politidistrikt

– Føreren av bilen hvor narkotikaen ble funnet, er av politiet kjent som president i en Bandidos-klubb i Belgia, sier politiinspektør Tommy Brøske i Østfold politidistrikt til NRK.

Det var to nederlandskregistrerte biler tollerne stoppet. Narkotikaen ble funnet i bilen som ble kjørt av en nederlandsk mann i slutten av 40-årene.

Sjåføren av den andre bilen, en mann i midten av 30-årene, var også nederlender. Han er av politiet kjent som medlem av den samme Bandidos-klubben i Belgia.

Sammenheng med ransaking

Begge var alene i hver sin bil, men kjørte etter hverandre over riksgrensen. Politiet setter bilene og førerne i sammenheng med hverandre. Begge er siktet for narkotikasmugling.

– Etterforskningen kan settes i direkte forbindelse med Østfold politidistrikts ransaking av klubblokalet til Bandidos i Fredrikstad i forrige uke, forteller Brøske.

Under ransakingen beslagla politiet både narkotika og flere hundre tusen norske kroner, ifølge politiinspektøren.

En lederskikkelse for Bandidos i Østfold-byen er siktet for medvirkning til narkotikasmuglingen. Han ble i Halden tingrett sist fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Én av politiets teorier er at innførselen er organisert av Bandidos i Norge og Belgia, opplyser Brøske.

Han vil ikke utelukke flere pågripelser i saken.

– Betydelig beslag

– Så langt i år er dette det nest største beslaget av amfetamin og/eller formentlig kokain, forteller politiinspektøren.

– Det er å betrakte som et betydelig beslag, legger han til.

Politiinspektøren tror beslaget kan være et konkret eksempel på samarbeid om narkotikatrafikk innad i MC-klubber, og på tvers av landegrensene.

– Den saken vi nå står midt oppe i, mener vi er i dyp kontrast til det bildet som kriminelle MC-gjenger ønsker å skape: At det er svært begrenset om de i det hele tatt er involvert i alvorlig organisert kriminalitet, sier Brøske.

– Vi mener det er en konkret sak som viser noe annet, legger han til.

Fra ransaking hos Bandidos i Fredrikstad

RANSAKING: Politiet i Østfold beslagla både narkotika og flere hundre tusen norske kroner under en ransaking hos Bandidos i Fredrikstad i forrige uke.

Foto: Østfold politidistrikt