Storhamar sikret seriegullet i eliteserien

Storhamar gjorde jobben til gagns hjemme mot Frisk Asker i eliteserien i ishockey. Mens Sparta sviktet, vant Hamar-laget 3–0 og sikret sitt første seriegull på tolv år.

Eliteserien 2017 Ishockey Frisk Asker - Storhamar

Storhamar slo Frisk Asker og sørget dermed for seriegull. Her fra møte mellom lagene fra tidligere i sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

For mens serietoer Sparta sviket mot Lørenskog i går, så sikret Storhamar seriegullet med seier mot Frisk. Med hele fem serierunder igjen kunne Hamar-laget juble over gullet.

Laget var av mange spådd å kjempe om seriegullet, og var til slutt overlegene i seriesammenheng.

Hovedtrener Fredrik Söderström var svært glad da han snakket med TV 2 etter kampen.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg er litt rørt, faktisk. Man feirer ikke serietittelen i Sverige, jeg synes det er litt vakkert – det er for lang og tro tjeneste. Sluttspillet er vårt store mål. Jeg er forbannet stolt over guttene, sa Söderström til TV 2.

Laster Twitter-innhold

Ser mot sluttspillet

Dermed kan Storhamar allerede nå begynne å konsentrere seg om det som ses på som sesongens store mål, nemlig NM-sluttspillet. Det er ti år siden sist Hamar-laget ble norgesmester, men spillerne bør ha stor selvtillit med seriegullet i lommen.

Til TV2 sier Storhamar-spiller Christian Larrivée at laget allerede nå ser videre mot sluttspillet.

– Det er gøy, og vi fortjener det, men vi må ta «bøtta». Det er det jeg mangler. Jeg er litt sulten på det, sa han til TV-kanalen.

Seieren i serien gjør også at laget fra Hedmark kan velge hvem de vil møte i første runde av sluttspillet, og så langt ser det ut til at Lørenskog kan være mest aktuelle. Etter flere år i toppen av eliteserien har nemlig Lørenskog slitt i bunnen av tabellen denne sesongen, og ligger så langt på en åttendeplass.

Står med 99 poeng

Martin Rønnild sendte Storhamar i føringen etter bare halvannet minutts spill mot Frisk Asker. Steffen Thoresen doblet etter tolv minutter og 17 sekunder, mens Mikael Zettergren fastsatte sluttresultatet til 3–0 helt på tampen av 3. periode.

Storhamar står med 99 poeng fem runder før slutt i eliteserien. Tabelltoer Sparta har 18 poeng opp til Hamar-laget. Det betyr at det ikke er mulig å ta igjen serielederen. Dermed kunne Storhamar-spillerne slippe gulljubelen løs da sluttsignalet lød søndag.

Sparta har fortsatt seks poeng ned til Lillehammer på tredjeplass, som har like mange poeng som Frisk Asker på fjerde.

Laster innhold, vennligst vent..