Storfangst i storkontroll

Det blir mye etterarbeid for kontrollørene etter at alle kjøretøy på vei inn og ut av landet over Svinesund i går kveld ble stanset og sjekket.

Kontroll på Svinesund
Foto: Christoper Oulie / NRK

Etatene har lenge bedt om at det etableres kontrollposter for trafikken både inn og ut av landet, nå kan de høste fruktene av arbeidet.

– Vi kan nå drive kontroll på motorveien ut av landet også. Både for Vegvesenet, Tollvesenet og politiet, så er det absolutt positivt, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

  • Les også:

Storkontroll både inn og ut av landet

Både politi, toll- og vegvesen deltok under kontrollen, som ble avsluttet i 22-tiden onsdag kveld. Alle kjøretøy på vei inn og ut av Norge måtte innom de to kontrollplassene på begge sider av E6.

Gebyr, avskiltinger, kjøreforbud

Det har vært mye å ta tak for alle etatene, forklarer Wenche Fredriksen.

Wenche Fredriksen

Det er positivt at etatene nå kan drive kontrollvirksomhet langs begge kjøreretninger av E6 ved grensa, mener Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted.

Foto: Tollvesenet

– Vi har hatt både rapporter og anmeldelser. Vi har hatt tre avskiltinger. En er politianmeldt, fordi han kjørte utenlandskregistrert bil og var bosatt i Norge. Vegvesenet har skrevet ut 12 mangellapper, 14 har fått gebyr for å ha brukt feil dekk.

I tillegg fikk 9 lastebiler kjøreforbud, fem fikk gebyr for ikke å ha vognkort, 2 er anmeldt for å ha vært bak rattet uten gyldig førerkort, og en lastebilsjåfør hadde brutt hviletidsbestemmelsene.

Slik oppsummerte politiet sin del av aksjonen på Twitter i natt:

Laster Twitter-innhold