Store Oslo-hoteller må stenge

Clarion Hotel Royal Christiania regner med at det blir nødvendig å stenge ganske raskt som følge av streiken i hotell- og restaurantbransjen. Det samme gjelder Oslo Plaza og Scandic-hotellene.

Clarion Hotel Royal Christiania

KOMMER TIL Å STENGE: Ett av Oslos største hoteller, Clarion Hotel Royal Christiania kommer til å stenge pga. hotell- og restaurantstreiken.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Hotellet er med sine 532 rom blant de største i hovedstaden. 78 ansatte ved hotellet i Oslo tas ut i streik.

– Dette vil føre til en rask nedstengning, forteller administrerende direktør André Schreiner til NTB.

Kommer til å stenge

Andre Schreiner, hotelldirektør for Clarion Hotel Royal Christiania

SKAL TA VARE PÅ KUNDENE: Administrerende direktør ved Clarion Hotel Royal Christiania, André Schreiner sier at de jobber med å med gi kundene informasjon om streiken.

Foto: Anton Soggiu

Schreiner sier at de skal skaffe seg en oversikt over hvor de ansatte er fagorganisert og når de må stenge. Hotelledelsen arbeider nå med å finne alternative løsninger for gjestene.

– Vi skal ta vare på kundene på best mulig måte og tilby dem opphold i våre søsterhoteller. Vi kommer heller ikke til å ta noe avbestillingsgebyr, sier Schreiner til NRK.

Det jobbes også med å nå kundene med informasjonen om streiken.

– Det er veldig trist at vi havner i en streikesituasjon. Vi må gjøre det beste ut av det, sier direktøren.

Plaza stenger også

Oslo Plaza vil også måtte stenge på grunn av streiken i hotell- og restaurantbransjen. Kunder ved hotellet må sjekke ut innen klokken 12 søndag, og etter dette vil hotellet holde stengt. 98 ansatte vil bli tatt ut i streik.

– Vi regner med at det er cirka 200 hotellgjester som må hjelpes videre i morgen, sier administrerende direktør ved Oslo Plaza, Tarje Hellebust til NRK.

De ansatte som tas ut i streik søndag er spredt over hele hotellet og dekker flere yrkesgrupper. Hotelledelsen sier at de nå vil prioritere å ta vare på gjestene.

– Det vi kan gjøre er å ta vare på fremtidig forretning som kongresser og konferanser. Vi er tilgjengelige på telefon, sosiale medier og våre nettsider. I tillegg må vi ta vare på hotellet med å inspisere og holde sikkerheten under kontroll, sier Hellebust.

Scandic rammes av streiken

Svein Arild Steen-Mevold

REDUSERT BEMANNING: Scandic Norges administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold sier at gjestene kommer til merke at enkelte deler av hotellene vil være stengt.

Foto: Scandic

Åtte Scandic-hoteller i hovedstaden kommer til å være delvis eller helt stengt når 217 ansatte går ut i streik. Dette vil få stor innvirkning på driften de neste dagene, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør ved Scandic Norge.

– De fleste av våre hoteller i Oslo vil ha redusert drift og noen vil måtte stenge fra mandag. Det betyr at det kan bli redusert kapasitet på rom man kan leie ut eller at restauranten er stengt, sier Steen-Mevold til NRK.