Hopp til innhold

Stor uenighet om Frogner stadion

Frogner Venstre støtter Oslo idrettskrets, som vil starte bygging av anlegget umiddelbart. Men Høyre vil ha parkeringshus i kjelleren - og det vil ta tid.

Frogner Stadion
Foto: Arkivfoto:Lasse Tur, Lasse Tur / Scanpix

Det var høy temperatur da Bydel Frogner arrangerte informasjonsmøte om utbyggingsplanene for Frogner stadion på Majorstuen skole i går kveld.

I går krevde Oslo idrettskrets at utbyggingen starter umiddelbart, men da må planene om et parkeringshus under anlegget skrinlegges.

For og mot parkeringshus

Omkring 40 personer hadde møtt opp på informasjonsmøtet. Og det var stor uenighet da det ble snakk om behovet for parkeringshus.

Skal man starte byggingen av anleggene så fort som mulig, eller skal man forsinke utbyggingen med ett og et halvt år for å vente på et parkeringshus i kjelleren, var det store spørsmålet.

Møte om Frogner stadion

Mange var møtt fram for å delta på informasjonsmøtet.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

- Ordnede forhold

Leder i bydelsutvalget i Frogner, Bjarne Ødegaard fra Høyre, var ikke i tvil.

- Det å få parkeringsanlegg mener mange av oss er viktig for å få langsiktig dekning av behov for parkering og ordnede forhold rundt Frognerparken og Frognerbadet.

Leder i Frogner Venstre, Jan Mesicek, var heller ikke i tvil - men om det motsatte.

- Du har bussen som korresponderer med toget, du har bytrikken, og du har samtlige av byens t-baner. Det er ikke behov for å generere mer biltrafikk hit.

Skeptisk til utsettelse

Også idretten selv er skeptiske til å utsette byggestarten ytterligere. I går sa leder i Oslo idrettskrets Børre Rognlien dette til Østlandssendingen:

- Nå er tålmodigheten brukt opp.

Og selv om Rognlien ikke var tilstede på møtet i går, tok flere privatperoner til orde for det samme.

Problemet med et parkeringsanlegg er at det vil koste 150 milloner kroner mer enn de 150 millonere bystyret bevilget til utbyggingen av Frogner stadion i 2006. Det vil i tillegg ta ett og et halvt år mer å bygge.

Dyrt VM i Holmenkollen

Finn Backe i Oslo Skøyteklubb fryktet også at pengene forsvinner hvis noe ikke skjer snart.

- Holmenkolen skal ha VM i 2011, og det blir et pengesluk uten like, så jeg er alvorlig redd for at pengene forsvinner til Holmenkollen i stedet for til Frogner stadion hvis vi ikke kommer i gang snart.

Barna vil antagligvis ha både skøytebane, kunsgressbane, ishall og flerbrukshall med en gang.

- Barna er nummer én

Men det er mange hensyn å ta, og bydelsutvalgsleder Ødegård mener det er gode grunner for å vente litt til på et parkeringsanlegg.

- Kollektivtilbudet i Oslo, og spesielt i dette området, er særdeles godt, men det er også slik at det kommer folk fra andre områder, ikke minst til Frognerparken, som ikke kan benytte seg av kollektivtilbudet. Derfor er det viktig å kunne ha et slikt anlegg.

Men han pressiserte også til slutt på møtet:

- Det å ha et godt tilbud til barna, det er nummer én.