Hopp til innhold

18 pågrepet i stor narkoaksjon i Oslo

Tirsdag formiddag aksjonerte over 100 politifolk mot et omfattende og organisert narkotikasalg i Oslo. 18 personer er pågrepet og mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger er sendt til barnevernet.

Politiaksjon

RANSAKET BUTIKK: I forbindelse med narkoaksjonen har politiet også gjennomsøkt to matbutikker.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Oslo-politiet har over tid fulgt organisert narkotikasalg på gatenivå i hovedstaden. Tirsdag aksjonerte politiet mot 20 til 30 adresser. Aksjonen pågår fortsatt.

– Utgangspunktet er å skape større trygghet for befolkningen i byen. Vi har slått til mot personer og grupperinger som har stått for en stor del av narkosalget på gata i Tøyen-, Kampen- og Ensjø-området, sa visepolitimester Roger Andresen på politiets pressekonferanse på politihuset på Grønland tirsdag ettermiddag.

Ifølge politiet gjelder det salg av de narkotiske stoffene hasj og cannabis.

Narkotika og skytevåpen beslaglagt

18 personer er pågrepet og siktet. Den yngste som er pågrepet er 17 år og den eldste i 50-årene. Politiet har gjort beslag av narkotika, skytevåpen og større pengebeløp.

– I forbindelse med etterforskningen har vi sett kynisk utnyttelse av barn under 18 år. Noen av disse brukes som narkotikaselgere og kjøpere, eller har vært med foreldre som har kjøpt. Vi har sendt mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger til barnevernet, sier politistasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

De fleste pågrepne er norske statsborgere. Flere av de pågrepne er siktet for narkotikaovertredelser og enkelte for heleri.

Avhørene vil bli utført i løpet av tirsdag kveld og utover onsdag. Eventuelle varetektsfengslinger gjennomføres på torsdag eller fredag.

Saken fortsetter under bildet.

Politiets narkoaksjon

POLITIET AKSJONERER: En politibetjent undersøker en butikk i Middelthuns gate. Eierforholdene er usikre.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Ransaket to matbutikker

Politiet mener det dreier seg om omfattende narkotikaomsetning på gatenivå, og målet for aksjonen har vært å fjerne sentrale nettverk og personer i de organiserte miljøene og få varige endringer i nabomiljøene.

Politiet sier de har fått god hjelp av beboere som har kommet med nyttige tips.

To dagligvarebutikker ble ransaket i forbindelse med narkoaksjonen.

– Vi har planlagt dette nøye og vi ser på det som en vellykket aksjon. De som kjøper narkotika i denne byen skal vite at vi ønsker å sette en stopper for narkoomsetning i denne byen. Dette er en av de største politiaksjonene på mange år, sier Andresen.

Fra oslopolitiets pressekonferanse

PRESSEKONFERANSE: Tirsdag ettermiddag på politihuset på Grønland.

Foto: NRK