Ansatte reagerer på at folk stjeler matvarer

VIKERSUND (NRK): Folk har forsynt seg av matvarer som seiler ut, etter at nedbørsmengdene har lagd en elv gjennom kjøpesenteret i Vikersund. De ansatte reagerer på folks oppførsel.

Et kjøpesenter i Vikersund ble rammet av flom, og matvarene seilte ut.

Matvarer ligger strødd over et stort område. Leservideo av varene som seiler ut av butikken er tatt av Pål O. Skistad.

Gjennom kjøpesenteret i Vikersund har det rent en elv etter de store nedbørsmengdene, og ut av døra har det seilt matvarer. Brusflasker, smørpakker, spagetti og andre varer ligger strødd over et stort område.

De som jobber i butikken har prøvd å samle opp varene så godt de ha kunnet, men også andre forbipasserende har forsynt seg. Noen har trolig sett sitt snitt til å få seg en billig middag. Mens NRK snakker med butikkansatt Silje Engebretsen i ICA, er det flere som plukker matvarer.

– Jeg synes det er tragisk og fælt. Kollegaene mine står rundt her og er lei seg. Det er frekt overfor oss som har jobber her, sier Engebretsen.

Redd for arbeidsplassen

Vann renner gjennom kjøpesenter

Store vannmengder har hele onsdag flommet gjennom kjøpesenteret i Vikersund.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

Butikken har fått store skader, og Engebretsen er usikker på hvordan de kommende dagene blir.

– Mye av butikken er ødelagt, og jeg vet ikke hvordan det blir med arbeidsplassen min. Det blir jo spennende å se, sier Engebretsen.

Les også:

– Tre elver renner ut

Heller ikke distriktssjef Erling Sørensen i ICA er særlig glad for at folk forsyner seg av varene. Det var et trist syn som møtte ham da han kom til Vikersund onsdag formiddag.

– Det renner tre elver ut av hoveddøra, sidedøra og varemottaket på kjøpesenteret, og vannet dekker alt av parkeringsplasser. Nå så mange timer etterpå er det fortsatt en halvmeter vann på gulvet inne. Hyller og kjøledisker ligger hvelvet, og det ser ikke bra ut, sier Sørensen.

– Har du sett noe lignende tidligere?

– Nei, dette er første gangen, heldigvis. Du blir litt oppgitt, men det er bare å brette opp ermene og rydde, sier Sørensen.

En gravemaskin har gravd opp veien på nedsiden av kjøpesenter, for å prøve å lede vannet vekk.