Markus Stige (19) debuterer mot Brann

Sarpsborg 08 lar juniorkeeper Markus Stige få tillit fra start i treningskampen mot Brann.

Markus Stige

Markus Stige har imponert på treningene på La Manga den siste uken.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Stige har imponert på keepertreningene på La Manga den siste uken, og ble plassert i mål da startelleveren mot Brann ble drillet på trening søndag formiddag.

Assistenttrener Tom Freddy Aune bekrefter at det betyr at 19-åringen får debuten sin for sarpingene i morgen.

– Det er viktig for oss å få sett Markus i en kamp i seniorsammenheng. Han har gjort det veldig bra på trening og da er det viktig å gi ham en mulighet. Det skal bli morsomt å se ham, sier Aune.

Duell mot Karadas

Markus Stige fikk beskjed om laguttaket av keepertrener Tommy Haglund i går.

– Jeg gleder meg veldig og jeg tror det blir en morsom opplevelse. Det begynte å bruse litt i magen da jeg fikk beskjeden.

Azar Karadas

Branns midtstopper Azar Karadas mener laget slipper inn for enkle mål i treningskampene.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

19-åringen beskriver seg selv som en rask og reaksjonssterk keeper. I morgen får han måle krefter med betydelig større og sterke spillere, som Azar Karadas, uten at det ser ut til å bekymre ham nevneverdig.

– Jeg knuser ham, smiler keeperen lurt.

Brann slapp inn tre nærmest identiske mål da de tapte 0-3 for Start i sin første kamp på La Manga. Nå må trenden snart snu, mener Azar Karadas.

– Vi slipper inn for mange og for enkle mål, det må vi luke vekk. Vi må få inn spillet vårt og få en seier snart. Vi er ikke helt der vi skal være nå, så får vi se hvordan det ligger an etter kampen mot Sarpsborg, sier han.

Se intervju med Stige:

Stige får sjansen mot Brann

Vil ha det enkelt

Mandagens kamp blir sarpingenes andre treningskamp under oppholdet i Spania. Fredag tok de en overbevisende 3-0 seier over Sandefjord, etter mål av Martin Wiig (2) og den nye spissen Henrik Ojamaa.

Assistent Tom Freddy Aune forteller at fokuset i morgen blir å gjenskape prestasjonene fra Sandefjord-kampen.

– Det er viktig å ta vare på den grunnmuren vi bygger opp. Vi skal gjøre de enkle tingene, være bra defensivt og ha gode offensive bevegelser, sier han.

Joachim Thomassen ble drillet som venstreback på dagens trening. Det kan bety at han kan møte en gammel kjenning i Amin Askar i mandagens kamp.

– Vi har møtt hverandre et par ganger siden vi spilte sammen, men det er alltid artig å møte ham, sier Thomassen.

Se intervju med Aune og Thomassen:

Aune og Thomassen om Brann