«Danskebåten» legges ned

Koronaepidemien har rammet reiselivs- og cruiseskipsbransjen hardt. Nå legger Stena Line ned linjen mellom Oslo og Frederikshavn etter over 40 års drift.

Ferger ved Vippetangen.

DANSKEBÅTEN: Stena Line pleier å ligge til kai ved Vippetangen i Oslo. Nå blir den ikke å se der noe mer.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan koronaviruset har påvirket passasjervirksomheten, skriver Stena Line i en pressemelding.

– Vi har hatt en utrolig stor nedgang i antall bookinger siden det ble innført restriksjoner for de reisende mellom de skandinaviske landene, sier Carl Mårtensson, pressesjef i Stena Line, til NRK.

Stena Saga har rute mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark. Linjen mellom Oslo og Frederikshavn ble opprettet i 1979, men nå er det slutt.

– Danskebåten er avhengige av passasjervirksomheten og da må vi prioritere innen vårt nettverk av totalt 20 ruter i Europa, og da har vi prioritert de rutene som driver med frakt, sier pressesjefen.

Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden.

Nedleggelsen av linjen medfører at om lag rundt 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse.

– Vi har ikke noe annet valg enn å legge ned. Vi er i en alvorlig situasjon og har sett at det i hele Europa er færre passajerer, som gjør at vi må prioritere, og ta tøffe beslutninger, sier han.

Bjørns på Stena Saga

PARTYBÅT: Stena Line har vært et populært tilbud for helgeturer og annen morro.

Foto: Nils Arne Rørseth

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 01.12.2021
18 671
Smittede siste 7 dager
257
Innlagte
1 092
Døde
4 229 770
Vaksinerte