Hopp til innhold

Stoltenberg: – Hællæ, grattulere

Statsministeren fikk hjelp av ordføreren i Fredrikstad til å oversette en hilsen til Fredriksstad Blad.

Jens Stoltenberg Østfoldhilsen

Statsminister Jens Stoltenberg sendte i går kveld en hilsen til Fredriksstad Blad – på dialekt.

Foto: Roald, Berit/Skjermdump Twitter / SCANPIX

Lokalavisen Fredriksstad Blad publiserte i går en utgave av avisen som var fullstendig skrevet på Fredrikstad-dialekt.

Stuntet skapte stor oppmerksomhet fra flere kanter, og da kvelden nærmet seg slutten slang også statsminister Jens Stoltenberg, som har hytte på Hvaler, seg på gratulasjonsbølgen.

«Hællæ, grattulere til Fredriksstad Blad for at dere visær fram østfolddialektæ. Og takk til @joinnyg som hjælpte mæ med å skrive detta», skrev Stoltenberg på Twitter like etter klokken 21.30.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Brukeren joinnyg er ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård.

– Det var litt uventet. Han trengte rett og slett hjelp til Fredrikstad-dialekten. Han burde egentlig ha kunnet det, for han har jo vært her en del, men jeg måtte veilede litt. Det ble sånn noenlunde til slutt, sier ordføreren til NRK.no.

Hvor var det han stod fast?

– All the way! Vi bidro litt med oversettelsen sent i går kveld. Han har veldig lenge hatt en god dialog med noen av de som er tilknyttet Begby idrettslag, og det er en av dem som har tvitret med Jens gjennom flere år. De hadde da utfordret Jens til å komme med en melding på Fredrikstad-dialekt, og den tok han – med litt bistand.

Meldingen som utfordret statsministeren kom fra Svend Anders Karlsen-Moum fra Begby.

– Det er jo morsomt. Det sier litt om at dette var noe som ble lagt merke til i flere deler av landet. Han er jo glad i Fredrikstad og er en Begby-fan, så da må han stille opp litt, sier Karlsen-Moum med et smil.

Jens Stoltenberg dialekt-tweet

Denne utfordringen fra Svend Anders Karlsen-Moum (@svendanders på Twitter) førte til at Jens Stoltenberg sendte ut en melding på Fredrikstad-dialket.

Foto: Skjermdump Twitter