Stang velger bort rådhuset

Ordfører i Oslo Fabian Stang kjempet for å få åpnet rådhuset for vielser. Han vant en delvis seier, men velger selv å gifte seg ombord på en båt.

Oslo ordfører Fabian Stang og forloveden Catharina Munthe

Ordfører Fabian Stang og Catharina Munthe velger båt til vielsen.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

– Det er klart at så lenge byfogden ikke har åpnet for alle syntes jeg det var litt unaturlig å foreta vielsen i rådhuset, men jeg håper at andre bruker rådhuset når vi politikere har åpnet for det, sier ordfører Fabian Stang.

"Medbrakt" dommer

Han er fortsatt misfornøyd med at byfogden i Oslo sa nei til å sende dommere til rådhuset, men er fornøyd med muligheten for at folk kan gifte seg i rådhuset.

– De må finne en dommerfullmektig eller dommer som har rett til å forta vielser. Så må de henvende seg til rådhuset og vi skal prøve å få plass til så mange som mulig, sier Stang.

Pågang av par

Han håper at folk greier å skaffe vigselsmann selv og er godt fornøyd med at flere par allerede har bestilt vielser i rådhuset.

– Ja, det synes jeg er veldig hyggelig. Når det tross alt er en så viktig begivenhet i folks liv så synes jeg man skal ha mulighet til å bruke dette praktfulle huset.

Valgte "Christiania"

Fabian Stang og hans tilkommende Catharina Munthe skal ha bryllupsfesten på Ingierstrand Bad og gifter seg like godt på vei ut til festen.

- Vi har planlagt en liten båttur, siden det ikke ble Oslo rådhus valgte vi en båt som heter "Christiania". Nå har vi vært inne på yr.no og sett. Det ser ut som det kan bli litt fuktig i morgen, men vi skal lage en fin seremoni for oss selv likevel, avslutter Stang.