Stabæk blir på Telenor Arena i 2011

Stabæk Fotball har undertegnet en avtale med eiene av Telenor Arena som sikrer at klubben får spille der i 2011-sesongen.

Telenor Arena
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Avtalen gir også Stabæk mulighet til å bli på arenaen på permanent basis. Dette skal Stabæk Fotball bestemme seg for innen 30. juni.

Det skriver Stabæk på sine nettsider. De beskriver forhandlingene om avtalen som konstruktive, de foregikk i romjulen og de første dagene på nyåret.

– Det er en gledens dag, men den store jobben står foran oss. Nå vet vi at vi spiller på Telenor Arena hele denne sesongen, og det betyr full fart på sesongkortsalg, sponsorarbeid og planlegging, sier Jon Tunold, daglig leder i Stabæk Fotball til Stabak.no.

Full krig

Før jul utviklet det seg til full krangel mellom eierne av Telenor Arena og Stabæk Fotball. Det ble da sådd tvil om hvorvidt Stabæk Fotball skulle få lov til å bli.

Eierne av arenaen mente at seriefotball ikke lønte seg.

Les også: – Fotball er ikke lønnsomt nok | Stabæk kan bli kastet ut av Telenor arena

Avtalen som ble inngått i dag innebærer at Stabæk Fotball AS kan overta driften også av eventdelen på arenaen. Om dette er økonomisk forsvarlig må de finne ut innen 30. juni. Blir det slik tar de over fra 1.1. 2012.

Kan bli nødt til å flytte ut

Eierskapet av Telenor Arena vil bli som før. Å overta eventvirksomheten vil bety økte inntekter, men også betydelig økte kostnader for Stabæk Fotball.

– Vi blir derfor helt avhengige av å gjøre en superjobb første halvår i år, på sponsorsiden, på publikumssiden og når det gjelder å booke konserter etc. for 2012, slik at vi kan ta et slikt ansvar og vite at vi kan lykkes. Dette er langt fra noen selvfølge, men nå har vi et halvår å jobbe på. Hvis alle gode krefter i hele Stabækfamilien og næringslivet går sammen, tror vi det er mulig, sier Lars Holter Sørensen styreleder i Stabæk Fotball.

Dersom det skulle vise seg ikke å gå, må laget ta konsekvensen av det og flytte ut av Telenor Arena etter sesongslutt i år.

Les også: – Uaktuelt å gå tilbake til Nadderud | - De vil skvise ut fotballen

Video Full krig om Telenor Arena

Se video: Full krig om Telenor Arena.