Spyttet og beit to politibetjenter

En mann i slutten av tenårene fra Indre Østfold er tiltalt for å ha bitt og sparket to politibetjenter under en pågripelse. Mannen er også tiltalt for å ha bitt en annen kvinne.

politi
Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Dette hele skjedde i september i fjor, men først i oktober skal mannens sak opp i Heggen og Frøland tingrett.

Det var på vei til politistasjonen i Ski, etter at han tidligere på kvelden hadde blitt pågrepet i Askim sentrum, at mannen gikk til angrep på de to politibetjentene.

- Store smerter

Først kalte han den kvinnelige politibetjenten for "politihore" og andre forulempende karakteristikker, før gikk over til å spytte og sparke på henne.

Deretter bet mannen en annen politibetjent i underarmen og låret, slik at det begynte å blø fra sårene. Politibetjenten skal i ettertid ha klaget på store smerter fra sårene.

- Den tiltalte hindret politibetjentene i utførelsen av deres oppdrag, slås det fast i tiltalebeslutningen.

Mishandling

Det er imidlertid ikke første gang mannen oppfører seg truende overfor politiet. For to år siden kom han med gjentatte drapstrusler mot en arrestforvarer i Ski politistasjon, som ifølge tiltalen var "skikket til å fremkalle alvorlig frykt".

Mannen er også tiltalt for å ha slått og bitt en annen kvinne i fjor våres. Kvinnen fikk bitemerker på hånd, lår og legg, og politiet karakteriserer angrepet som ren mishandling.