Hopp til innhold

– Gleder oss til Spydeberg klarer seg uten oss

Spydeberg Rock fyller fem år i 2015. Nå drømmer arrangørene om at festivalen skal leve videre uten dem.

Børre Olsen og Kenneth Hansen

Børre Olsen og Kenneth Hansen gleder seg til å bidra til å gjøre jubileumsfestivalen til Spydeberg Rock minnerik.

Foto: Joachim Ose/NRK

I kveld braker det løs med den femte utgaven av rockefestivalen i Spydeberg. I kulissene står festivalens «fedre» og håper at de skal bli overflødige med årene.

– Vi skal være til overs på den måten at festivalen skal kunne stå fint på egne ben uten oss en vakker dag. Det er den lille skatten vår, og vi gleder oss til Spydeberg kan klare seg uten oss, men med festival, sier Kenneth Hansen, som har ansvar for media, marked og økonomi.

Startet på lokalt utested

På årets plakat finner man navn som OnklP & De Fjerne Slektningene, Oslo Ess, Trang Fødsel, Donkeyboy, The Baseballs og Return.

Arrangørene venter at det vil komme 7000 mennesker i løpet av festivalhelgen.

– Vi er i rute, og det er ingen problemer. Vi har så mange frivillige, bra folk med oss som står på. Til sammen har vi med oss 175 frivillige i løpet av uken og helgen og det er vi veldig stolte over og glade for, forteller billettansvarlig Børre Olsen.

Spydeberg Rock startet med at Olsen og festivalsjef Eddy Lyshaug arrangerte «en del festligheter» på det lokale utestedet Telegrafen for en del år tilbake.

Venter på Fantorangen

Spydeberg Rock har vokst seg til å bli en stor festival. Her fra et familieshow med Fantorangen i 2013.

Foto: Spydeberg Rock Festival

Ville motbevise

Så kom det snikende noen tanker om at det måtte være mulig å få til noe enda større. Dermed var Spydeberg Rock unnfanget.

– Det var mange som mente at det ikke var mulig å få til noe sånt i lille Spydeberg, men det ville vi motbevise. Vi bestemte oss for å lage en rockefestival der vi skulle samle 1000 stykker på gressplenen ved TEBO-senteret i hjertet av Spydeberg. Nå er hele Spydeberg blitt «1820 Rock City», forteller Lyshaug.

Han forventer at jubileumsfestivalen blir en stor hendelse. Og han lover samtidig at festivalen skal bli enda eldre enn fem år.

– Det er veldig gøy å ha en festival som er bygget helt fra scratch, stein for stein, til å bli en ganske slagkraftig festival, med noen av de største artistene vi har i landet. At det blir festival til neste år er i alle fall helt sikkert, så får vi ta det ett år av gangen. Målet var å drive festivalen i fem år, og da skulle det bli utsolgt. Det målet har vi nå nådd, sier festivalsjefen.