Spritsmugler fengslet i fire uker

Polakken som ble stanset på Svinesund med seks tusen liter sprit natt til i mandag, er varetektsfengslet i fire uker. Ifølge tollerne dreier det seg om organisert kriminalitet.

6000 liter sprit smuglet i vogntog

Natt til mandag beslagla tollerne på Svinesund 6000 liter sprit. Dette er det største spritbeslaget på flere år. Spriten ble funnet i en semitrailer fra Polen som ifølge deklarasjonen var lastet med møbler.

Foto: Tollvesenet/SCANPIX

Spriten var gjemt i vogntoget han kjørte og ble oppdaget da tollvesenet scannet traileren.

Det er første gang at tollerne har gjort et så stort beslag av smuglersprit siden det ble avslørt smuglersprit med metanol i 2002.

 

Spriten var gjemt i et vogntog

Natt til mandag Beslagla tollerne på Svinesund 6000 liter sprit. Dette er det største spritbeslaget på flere år. Spriten ble funnet i en semitrailer fra Polen som ifølge deklarasjonen var lastet med møbler. Spriten var lastet på femliters kanner.

Foto: TOLLVESENET / SCANPIX

Organisert spritsmugling

Kontorsjef Wenche Fredriksen i tollvesenet på Svinesund, slår fast at det må dreie seg om organisert kriminalitet.

- Vi ser det på størrelsesorden, og at dette blir fraktet i en trailer med legal last. Her snakker vi helt klart om organisert kriminalitet, sier Fredriksen til NRK.

Vogntoget var lastet med møbler som skulle leveres i Oslo-området.

Gikk inn for fengsling

Polakken som kjørte vogntoget ble fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Politiinspektør Elisabeth Gorgas i Halden-politiet ba om fire uker varetekt, noe påtalemyndigheten fikk medhold i.