Hopp til innhold

To døde etter sprengningsulykke på Geilo

GEILO (NRK) To personer er døde og en person er savnet etter en sprengningsulykke på Geilo. I tillegg er en person hardt skadd og en person lettere skadd.

To personer er bekreftet omkommet etter sprengningsulykke på Geilo.

Riksvei 7 er helt stengt ved ulykkesstedet.

Ulykken har skjedd i en jernbaneundergang øst for Geilo sentrum. En dynamittladning ble utløst. Ladningen skal ifølge politiet ha gått av uten forvarsel.

Statens vegvesen bekrefter at ulykken har skjedd i forbindelse med bygging av en ny jernbaneundergang ved Trøo.

To av personene er bekreftet døde, men politiet har foreløpig ikke identifisert de to.

En person er fortsatt savnet, og fem ekvipasjer fra Norske Redningshunder skal bistå i søket etter den savnede. De har så langt ikke fått klarsignal til å gå inn i området, fordi politiet fortsatt sperrer området på grunn av sikkerhetsmessige årsaker.

I tillegg er to personer til skadd. En av dem skal være hardt skadd, mens en person har fått lettere skader.

Det er opprettet en sikkerhetsavstand på 400 meter rundt ulykkesstedet. Beboere i to hus er evakuert. Ifølge politiet er det materielle skader på en del hus i området.

Meldingen om ulykken kom klokken 1231.

Usikre på faren videre

Politiet har bedt om å få sprengningseksperter til stedet. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Morten Harangen ved Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har de nå sendt en ekspert på sprengning. Han er på vei med politihelikopteret.

Politiet har bedt om at skoleelever ikke blir sluppet fri i Geilo sentrum inntil videre.

Ifølge Statens vegvesen er riksvei 7 stengt forbi ulykkesstedet. Omkjøringsmuligheter er via riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, fylkesvei 50 mellom Hol-Aurland, fylkesvei 40 gjennom Numedal eller E16.

Også Bergensbanen er stengt ved Trøo, opplyser Jernbaneverket. Dermed er det ingen tog som kan passere. Bergensbanen åpner tidligst klokken 1900.

Ekstrasending

(saken fortsetter under videoen)

Nettsending om Geilo-ulykken

NRK.no sendte en ekstra nyhetssending onsdag ettermiddag. Se hele nyhetsendingen her.

Kraftig eksplosjon

Bardøla høyfjellshotell ligger rett i nærheten. Der merket de godt eksplosjonen. Hele hotellet sto og vibrerte, vinduene ristet og de ansatte kjente også trykket fra eksplosjonen.

– Det var som et jordskjelv egentlig, så alle løp ut for å se hva dette var. Det virket som det kunne være rett på utsiden av hotellet, sier en av de ansatte til NRK.

(saken fortsetter under bildet)

Sprengningsulykke Geilo

Både riksvei 7 og jernbanen er stengt forbi ulykkesstedet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Les også: Øyenvitner på Geilo: – Det var et forferdelig smell

Kommunen har satt kriseledelse

Situasjonen er uoversiktlig på Geilo og kommunen har satt kriseledelse. De sitter nå i møte på kommunehuset, og i tillegg er kriseteamet etablert på Bardøla hotell.

– De som ønsker det kan ta kontakt med kriseteamet vårt, sier ordfører Tony Arild Kjøl.

Skoleelever i kommunen er rammet, fordi skolebussene ikke går på grunn av at riksvei sju er stengt. Ifølge ordføreren prøver de nå å holde kontakten med alle berørte.

Evakueringssone Geilo