Sperringene åpnet i Fredrikstad, ingen bombefunn

Politiet fjernet for få minutter siden sperringene i Fredrikstad sentrum. Bombegruppa har ikke gjort noen funn på Quality hotel, opplyser politiet.

Sperring Fredrikstad bombetrussel

Politiet fikk bombetrusselen klokken 14:42. Klokken 15:46 fikk NRK beskjed om at det sperrede området i sentrum av Fredrikstad utvides.

Foto: Rolf B. Gundersen

Bombegruppa ankom Fredrikstad klokken 17, og har siden da undersøkt Quality hotel og deler av området rundt.

Politiet la klokken 18:46 ut følgende melding på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Evakuerte hotellgjester og beboere kan nå altså flytte hjem.

- Det er ikke gjort funn på og ved hotellet. Vi holder på å avslutte aksjonen, opplyser politivakta.

Samtidig går politiet i Fredrikstad i gang med å etterforske saken, for å prøve å finne ut hvem som ringte inn bombetrusselen i ettermiddag.

Innsatsleder Thor Arild Hansen

Bombegruppa avsluttet sine undersøkelser litt etter klokka 18:30. Nå ber politiet om informasjon fra folk som kan ha sett innringeren i Løkkegata rundt klokka 14:40, sier innsatsleder Thor Arild Hansen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

- Vi vet ikke hvem som ringte inn trusselen, men det jobber vi med. Vi oppfordrer folk som har informasjon eller kan ha sett om hva som skjedde ved bussterminalen klokken 14:39 om å ta kontakt, sier innsatsleder Thor Arild Hansen.

- Meg bekjent så har vi ingen informasjon om hvorfor bombetrusselen ble ringt inn, fortsetter Hansen.

Ringte inn trusselen noen hundre meter unna

Trusselen ble ringt inn fra en telefonautomat i Løkkegata, rett ved busstasjonen i Fredrisktad sentrum.

– Politiet mottok trusselen mot hotellet kl 14:39. Trusselen kom som en telefon på nødnummeret, sier Øystein Stavdal Paulsen i Østfold politidistrikt. Politiet opplyser nå om at trusselen ble ringt inn fra en telefonkiosk i Løkkegata ved busstasjonen i Fredrikstad sentrum, noen hundre meter fra hotellet.

Det var en mann som ringte, opplyser politivakta.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Store deler av Fredrikstad sentrum har vært sperret av siden 15-tiden. Bombegruppa fra Oslo politidistrikt er i gang med sin undersøkelse av hotellet.

Evakueringen gikk greit

Noen hundre meter bortenfor det avsperrede hotellet venter blant annet 120 deltagere fra et HMS-seminar for Oslo kommune, som ble stanset da alarmen gikk.

120 deltagere på et HMS-seminar ble avbrutt under et foredrag da bombealarmen gikk på Quality hotel i Fredrikstad.

– Alarmen gikk mitt i et foredrag, så vi evakuerte ganske stille og rolig, forteller Martin K. Johansen.

– Vi oppleved det egentlig veldig udramatisk. Jeg tror nok noen ble litt skremt i etterkant, men siden vi var på et HMS-seminar, så vi hadde leid inn en egen psykolog. Hun har oppfordret folk som er bekymret til å ta kontakt.

– Nå blir vi tatt godt hånd om på City hotell.

Væpnet politi omringer Quality hotel sentralt i Fredrikstad. Ifølge politiet er også bombespesialister fra Oslo-politiet på vei.

Ukjent årsak

Årsaken til at en bombetrussel ble ringt inn er så langt en gåte. Hotellets ledelse ønsker ikke å si noe om det er spesielle gjester eller arrangementer som kan knyttes til trusselen.

Fredrikstad sentrum er sperret av etter at en bombetrussel mot Quality hotel ble ringt inn fra en telefonkiosk i nærheten klokken 14:39.

Oslo-politiets bombegruppe er i gang med sin undersøkelse av Quality hotell. Imens er Fredrikstad sentrum fortsatt sperret av.

Gjestene fra Quality hotel er tatt med videre til hotell Scandic City, ca. 300 meter bortover gata, forteller direktør Line Heiberg til NRK.

– Ellers har vi ikke fått mye informasjon, sier Heiberg, som også avkrefter rykter om at det er snakk om at de også må evakuere.

Daglig leder på Peppes Pizza i Nygata forteller at hennes ansatte er bedt om å forlate restauranten, og samles med andre evakuerte i parkeringshuset i Apenesfjellet rett over gata.

– Vi lurer jo litt på hva som foregår, sier evakuerte Martin K. Johansen.

– Vi har fått vite at det er kommet en trussel mot hotellet, og at vi måtte forlate det så fort som mulig. Mer info enn det har vi ikke fått, bortsett fra det vi har kunnet lese på nettaviser, forteller Johansen.