Sperrer sosiale medier for ansatte

Oslo universitetssykehus har sperret tilgangen til sosiale medier for over 20.000 ansatte. I tillegg har de ansatte begrenset tilgang til internett på jobb.

På de andre store sykehusene i Norge får derimot de ansatte lov til å bruke sosiale medier fra sykehusets maskiner, skriver Dagens Medisin.

Årsaken til at ansatte ved Oslo-sykehuset ikk har tilgang til sosiale medier, er ifølge ledelsen sikkerhet- og driftshensyn.

Tilgangen til streaming-tjenester og epost-vedlegg med en viss størrelse er eksempelvis begrenset. Det vises spesielt til nettsider som kan være en trussel mot integriteten til sykehusnettet eller som er ulovlig.

Eksempel på sider som

for eksempel sider med barnepornografi, andre ulovlige sider som ikke kan forklares med tjenestemessig behov, og for sider med høy risiko for ondsinnet koding».

Følger retningslinjer
– Ut over dette stenger vi sider med bakgrunn i personopplysningsforskriften, som sier at vi skal ha tekniske tiltak for å hindre uautorisert bruk, som lagring og deling av personsensitive opplysninger via for eksempel Facebook samt rene fildelingstjenester som Dropbox og så videre, sier Thune.