Spellemann ble østfoldingenes kveld

Torgeir & Kjendisene, Cashmere Cat og Henning Wisth tok hver sin Spellemannpris lørdag kveld.

Torgeir og Kjendisene

Torgeir & Kjendisene fikk sin aller første Spellemannpris lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette kom brått på. Dette er en pris som går til den gamle skolen av musikere, som drar rundt og spiller hver jævla helg, sa frontmann Torgeir Hansen i Torgeir & Kjendisene da bandet tok imot prisen på scenen.

De har turnert land og strand rundt i over 20 år, men aldri tidligere vunnet en Spellemann. Lørdag fikk mossingene endelig kloa i en, som vinnere av klassen Årets danseband med albumet «En Runde Til».

– Vi har ikke store crew eller voldsomt store publikum, vi bærer utstyr og stemmer gitarer selv, og vi spiller i hver krik og krok av landet til folk bør gå hjem. Tusen takk, avsluttet Hansen.

Produsentpris til haldenser

Cashmere Cat i Ludacris-video

Cashmere Cat vant prisen for Årets produsent lørdag kveld.

Foto: Youtube / Skjermdump

Også Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat, stakk av med en pris lørdag – i klassen Årets produsent.

Høiberg var selv ikke til stede på Sentrum Scene, men prisen ble tatt imot av hans foreldre og manageren Vegard Waske.

– På vegne av Magnus vil jeg si tusen takk til juryen, tusen takk til alle som hører på musikken hans, og en spesiell takk til manager Vegard Waske. En spesiell takk også til Benny Blanco i USA for vennskap og samarbeid. Og til slutt, gratulerer Magnus, denne har du fortjent, sa pappa Jan Høiberg fra scenen.

29 år gamle Cashmere Cat fikk også skryt av produsent og østfolding Tor Erik Hermansen fra Stargate.

– Cashmere kjenner vi godt, han har vi jobbet med noen ganger. Han er østfolding akkurat som meg. Han er veldig flink. Holder alltid tilbake, litt minimalisme og veldig radikale ting, men samtidig låter det ferdig. En skikkelig bra produsent, sa Hermansen, da Stargate vurderte de nominerte i klassen.

Spellemannsprisen 2016

Manager Vegard Waske (t.v.), Karen Nordbakk og Magnus August Høibergs foreldre tok imot prisen for Årets produsent.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Flere vinnere og nominerte

I tillegg til Torgeir & Kjendisene og Cashmere Cat, vant Henning Wisth fra Moss pris i Metal-klassen sammen med sitt bank Okkultokrati.

Highasakite vant Spellemann for Beste popgruppe for albumet «Camp Echo», mens Frida Ånnevik vant i klassen Viser med plata «Her Bor». Begge albumene er produsert av Kåre Vestrheim fra Sarpsborg.

– For en ære, Kåre du er en blome, sa Ånnevik.

Mossebandet Death By Unga Bunga var nominert i klassen rock for platen «Pineapple Pizza», og cellisten Lene Grenager fra Halden nominert til TONOs komponistpris. Men disse klassene var det henholdsvis Kvelertak og Gjermund Larsen Trio som vant.

Gitaristen Geir Sundstøl fra Halden spilte på jazzalbumet Nils Petter Molvær vant Spellemann for.