Sparta-spiller utestengt i 20 kamper etter dette overfallet: – Har bare meg selv å takke

Didrik Nøkleby Svendsen har fått 20 kampers karantene etter bråket som oppstod etter kampen mellom Sparta og Lillehammer søndag.

Didrik Nøkleby Svendsen

OVERFALL: Didrik Nøkleby Svendsen har nettopp lagt Patrick Ulriksen i isen. Nå har han fått straffen. Video med tillatelse fra TV2.

– Først og fremst håper jeg at det går bra med Patrick Ulriksen. Jeg vil bare at det skal gå bra med han. Når det er sagt så føles 20 kamper som litt i overkant, sier Svendsen til NRK.

Den storvokste Sparta-løperen var involvert i bråket som startet etter at Sparta hadde slått Lillehammer 6–5 i spilleforlengelsen i Kristins Hall.

Flere spillere barket sammen og Nøkleby Svendsen brøt inn i en klinsj mellom Lillehammers Patrick Ulriksen og sin egen lagkamerat Christoffer Karlsen.

Ulriksen skal ha pådratt seg en hjernerystelse etter episoden.

– Jeg har bare meg selv å takke. Jeg har to øyne og internett, så jeg har jo sett episoden i etterkant, og den ser veldig voldsom ut. Jeg må bare ta straffen som en mann og komme sterkere tilbake når det har gått 20 kamper, sier Svendsen.

Didrik Nøkleby Svendsen

UTESTENGT: Didrik Nøkleby Svendsen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Dommersjefen: – Et voldsomt angrep

Også Spartas Tommy Kristiansen fikk én kamp karantene etter bråket. Sparta-trener Sjur Robert Nilsen tar straffen til etterretning, og opplyser at de ikke kommer til å anke straffen.

– Ja, vi vil at slike hendelser med at det kommer en spiller inn som tredjemann skal straffes hardt. Vi må ha det bort fra hockeyen. Når det sagt, synes jeg at straffen er litt for streng, sier Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Dommersjef Geir Thomas Olsen i Norges Ishockeyforbund sier de ser alvorlig på hendelsen.

– Det er et voldsomt angrep på en tilnærmet forsvarsløs motspiller. I tillegg er Svendsen dømt opptil flere ganger tidligere for slåssing, sier han.

Olsen bekrefter til NRK at en annen spiller enn Svendsen trolig ville fått en lavere straff.

– Han ansees som en «repeat offender». Han har flere saker inne som går på sikkerhet og slåssing. Så ja, det stemmer.

Cocozza med lang straff

Torsdag kom også beskjeden om at Frisk Askers Cato Cocozza har fått åtte kampers karantene etter å ha taklet Stjernens Marcus Bryhnisveen.

33-åringen kom inn som tredjemann i en duell og traff 23 år gamle Bryhnisveen i hodet. Dommersjef Geir Thomas Olsen omtaler taklingen som hensynsløs, og gir ellers følgende forklaring:

– Taklingen får på en spiller som allerede er låst opp av en forsvarende spiller, sier dommersjef Olsen.

Selv synes han at straffen på åtte kamper var for streng.

– Det er et skikkelig slag i ansiktet. Sammenlignet med andre hendelser denne sesongen, så hadde jeg aldri forventet såpass streng straff, sier Frisk-spilleren til Budstikka.