Sparta-seier i historisk kamp

Norges første eliteseriekamp utendørs i ishockey endte med seier til Sparta Warriors 0–3. Hjemmelaget Stjernen tapte foran rekordmange 12.500 mennesker.

Sparta under Winter Classic
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var veldig moro. Jeg har en helt fantastisk følelse akkurat nå, sier Sparta-kaptein Niklas Roest til NRK like etter kampslutt.

Han fikk æren av å løfte Winter Classic-trofeet foran et nesten fullsatt Fredrikstad stadion. Selv med temperaturer ned mot frysepunktet, ble hele 12.500 mennesker vitne til lokaloppgjøret mellom Stjernen og Sparta. Det er ny norsk publikumsrekord i ishockey.

Selv om frostrøyken sto, og det dugget og ble is på vantet raskere enn arrangørene klarte å pusse det vekk, var det høy temperatur på isen.

– Vi inviterer til fest også møter vi ikke opp selv, oppsummerer Stjernen-spiller Dan Nygård etter kampen.

Lokaloppgjøret er den første eliteseriekampen i ishockey som spilles utendørs i moderne tid. Før oppgjøret var Stjernen fulle av selvtillit.

Dan Nygård under Winter Classic

SKUFFA: Stjernens Dan Nygård mener gutta fra Fredrikstad hadde for høye skuldre før den historiske kampen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det er vanskelig å sette ord på skuffelsen. Det er et antiklimaks. Med de rammene rundt og en kamp vi har gledet oss til i ett år, også knyter det seg helt for oss, fortsetter den høyreiste løperen fra Fredrikstad.

Kokte i andre periode

Gjestene fra Sarpsborg hadde mest puckkontroll i første periode, men etter 20 spilte minutter sto stillingen 0–0.

3 minutter ut i andre periode nådde temperaturen på isen et foreløpig høydepunkt. Det kokte over for Spartas Didrik Nøkleby Svendsen, som havnet i en ordentlig slåsskamp mot Stjernens Anders Pedersen. Begge ble vist ut.

14.07 ut i perioden kom kampens første mål. Spartas Håkon Stormli overlistet Stjernen-keeper Sander Berg. Assistpoeng fikk Christopher Henriksen og Didrik Nøkleby Svendsen.

I hatoppgjøret mellom naboene vanket det flere utvisninger begge veier. Ingen av spillerne sparte på kruttet når det gjaldt taklinger.

Stjernen-supporterne var i flertall på tribunen, men også her vant sarpingene kampen.

Hjemmelaget jaktet utligning

I starten av tredje periode jaktet Stjernen en utlikning med et voldsomt press foran Sparta-keeper Samuel Ward. Likevel klarte ingen å overliste den svenske målvakten.

Fem og et halvt minutt før kampslutt fikk Stjernens back Robin Axbom to minutter-utvisning. Dermed fikk Sparta sjansen fem mot fire. Den utnyttet de til de grader og sarpingenes poengkonge Daniel Örhn satt inn 0-2-målet med fire minutter igjen på klokka.

Da ble det knyst på Fredrikstad stadion og skuffede Stjernen-supportere begynte å finne veien ut.

Niklas Roest og Christopher Henriksen på Sparta

FEIRET: Sparta-kaptein Niklas Roest og Christopher Henriksen var godt fornøyde etter kampen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Stjernen tok ut keeperen

Stjernen valgte å ta ut keeper Berg i kampens siste minutter og prøvde seg på seks mot fem-spill. Sparta-kaptein Niklas Roest benyttet sjansen til å score i åpent mål.

Sparta vant kampen 0–3 og sarpingene ødela med det festen i Fredrikstad. Sarpingene fikk også med seg tre sårt tiltrengte poeng.

– I den situasjonen vi har satt oss i så trenger vi alle poengene vi kan få. Det føles likevel større enn tre poeng akkurat nå, med den måten vi fremstår på og den folkefesten som det var, sier Roest.

Laster innhold, vennligst vent..