Sparta Comet blir navnet

De aldersbestemte lagene i gamle Comet skal spille for Sparta, men i Moss.

Ishockey
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Ishockeyklubbene Sparta i Sarpsborg og Kråkene i Moss ønsker å opprettholde tilbudet for de unge eks-Comet-spillerne, og onsdag kveld ble lagene enige om en mulig løsning.

Fullt i hallen

Sparta har tilbudt Comet å la de aldersbestemte lagene spille under lagets paraply resten av sesongen.

Leder i IHK Sparta Sarpsborg, Morten Carlsson, er godt fornøyd med å kunne «redde bredden i Comet», som de selv formulerer det.

– Planen er at de tidligere Comet-lagene skal spille videre under navnet Sparta Comet. Av kapasitetshensyn må de spille kampene sine i Moss inntil videre, opplyser Carlsson. Det finnes nemlig ikke ledig kapasitet i Sparta Amfi. Både hovedhallen og ungdomshallen er fullbooket, opplyser Carlsson i en pressemelding.

– Helt nødvendig

Tirsdag forsvant det siste håpet om at ishockeyklubben Comet kunne reddes fra konkurs , etter at kommunen kunne ikke garantere at hallen kunne åpnes for spill til søndag.

I dag ble det også klart at en ny hockeyklubb er under oppseiling i Halden , men det er ikke gjort over natta.

Carlsson mener det var helt nødvendig å komme frem til en løsning for de unge hockeyspillerne - som plutselig stod uten en klubb resten av sesongen.

– Vi mener løsningen vi nå har kommet frem til er den mest optimale for å ungå å utradere hockeymiljøet i Halden. Alternativet hadde vært at spillerne hadde meldt overgang til oss eller Stjernen. Det hadde vært svært uheldig når man nå skal forsøke å bygge opp en ny klubb i Halden, avslutter Carlsson.

Pucken er hos forbundet

Leder for Kråkene, Pär Andersson, sa til NRK Østfold tidligere i dag at det ikke var aktuelt å overta lagene til Comet, men at mossingen godt kunne tilby istid i hallen, slik at de unge kan spille kampene sine i Moss.

IHK Sparta Sarpsborg stiller alle nødvendige garantier for samarbeidet, og nå er det opp til Norges Ishockeyforbund å si ja eller nei til forslaget.

LES OGSÅ: