Sparket rådmann får tilbud om ny jobb

I går ble Per Egil Pedersen avsatt som rådmann av Halden kommunestyre. Samtidig ble det klart at han får tilbud om en ny jobb i kommunen.

Per Egil Pedersen

Den avsatte rådmannen Per Egil Pedersen tilbys ny jobb i kommunen.

Foto: Kjetil Berg

Det har lenge vært kjent at Per Egil Pedersens jobb som rådmann i Halden har hengt i en tynn tråd, men i gårsdagens kommunestyre ble det endelig klart.

«Halden kommunestyre er av den oppfatning at en annen person enn rådmann Per Egil Pedersen vil være den rette til å lede Halden kommune med den utfordringer kommunen står overfor. Halden kommune vedtar derfor å avvikle rådmannens arbeidsforhold med umiddelbar virkning», står det i vedtaket.

Som NRK.no tidligere har meldt ble Eivind Hansen konstituert som ny rådmann.

Les også:

Tilbys ny jobb

Den avsatte rådmannen Per Egil Pedersen tilbys ny jobb i kommunen. Ifølge Halden Arbeiderblad dreier det seg om en annen stilling i ett av foretakene kommunen eier.

Administrasjonsutvalgets forhandlingsutvalg skal nå forhandle fram en sluttavtale med Pedersen innen 15. mars.

Halden kommune har store økonomiske utfordringer, så det er en tøff jobb som venter for den konstituerte rådmannen, Eivind Hansen.

– Store underskudd gir oss store utfordringer. Det viktigste nå blir å skaffe seg oversikt og finne gode tiltak, sier Hansen til NRK.no.