Hopp til innhold

Sovende mann skutt i armen

En mann i 30-årene har vært sykemeldt siden han ble skutt i armen i begynnelsen av november. Nå er en 24-åring tiltalt for å ha skutt ham.

Rettssak om skyting

Natt til søndag 3. november i fjor ble mann skutt med pistol mens han sov i en leilighet nær Fredrikstad sentrum. Skuddet traff mannen i høyre overarm, og mannen fikk et dypt sår i armen.

Mange timer senere, på kvelden denne søndagen, ble mannen kjørt til legevakten i Fredrikstad, der han fikk behandling for skaden. Han forklarte da at han hadde blitt skutt tidligere samme dag.

Væpnet politiaksjon

Politiet ble varslet, og de tok kontakt men mannen. Han navnga mannen som hadde skutt ham. Mannen som ble navngitt bodde i leiligheten der skudd-episoden hadde skjedd.

Fredrikstad tingrett

Rettssaken går for Fredrikstad tingrett 22. april.

Foto: Stephan Reis / NRK

Dette førte til en aksjon mot leiligheten, og mannen ble pågrepet. Aksjonen ble gjennomført av væpnet politi, men skal ha vært uten større dramatikk. Til stede i leiligheten var også to personer som var beruset. De ble innbrakt sammen med den pågrepne mannen.

Sykemeldt i fem måneder

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot den 24 år gamle mannen som bor i leiligheten. Han er tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Mannen som ble skutt vært 100 prosent sykemeldt fram til tiltalen ble tatt ut for to uker siden.

24-åringen er også tiltalt for brudd på våpenloven, han skal ha vært i bestittelse av skytevåpen uten å ha våpenkort.

Rettssaken er berammet for Fredrikstad tingrett om tre uker, den 22. april. Det er satt av en dag til behandling av saken i retten.