Tusenvis på sommerkonsert på Sagene

Også i år inviterte Oslo Filharmoniske Orkester til den årlige sommerkonserten på Myraløkka på Sagene. Selv det kom noen dråper fra himmelen møtte tusenvis av folk opp.

Utendørskonserten på Myraløkka på Sagene i Oslo har blitt en tradisjon. Oslo-filharmonien byr på klassiske perler av bl.a. Grieg, Bull, og Wagner. Dirigent er Peter Szilvay og fiolinist er Ludvig Gudim

For fjerde år på rad tok musikerne med seg instrumentene sine og holdt utendørskonsert på Myraløkka. Arrangørene håpet på at enda flere ville nyte gratiskonserten under åpen himmel i år.

– I fjor var det rundt 11.000 publikumere, i år tror jeg det blir flere. Sagene sommerkonsert er et av arrangementene som samler flest publikum, sier kulturkonsulent i Sagene bydel Øivind Hartmann.

Gratiskonsert på Myraløkka

Direktør for Oslo-Filharmonien Ingrid Røynesdal, ønsker å nå et stort publikum med den klassiske musikken.

Foto: Eirin Eikås / NRK

Direktør for Oslo-Filharmonien Ingrid Røynesdal forteller at folk har vist stor interesse rundt årets konsert og på facebook-arrangementet er det nesten 20.000 påmeldte.

– Vi ønsker å nå et stort publikum, og konserten er en fantastisk arena for det, sier Røynesdal.

Våt sommerkonsert

Det var tidvis overskyet under konserten og det kom noen drypp fra himmelen, uten at det skremte vekk publikum.

Foto: Arne Raanaas

Mer rom for klassisk musikk

Oslo-Filharmonien med dirigent Peter Szilvay stod for konserten.

Det ble blant annet spilt kjente verk fra Romeo og Julie av Sergej Prokofiev og Peer Gynt av Edvard Grieg. I tillegg fikk de fremmøtte høre verk fra Ole Bull og Franz Waxman med Ludvig Gudim som fiolinsolist.

– På scenen er det 90 profesjonelle musikere med et bra lydannlegg. Jeg tror at en slik konsert skaffer mer rom for den klassiske musikken, sier Hartmann.

Røynesdal forteller at det har vært fantastisk stemning på konserten de tidligere årene.

– Alle som vil kan stikke innom å ha en koselig stund i parken. Det er en utrolig fin konsert og en perfekt inngang til sommeren.

Tradisjon

Kulturkonsulent i Sagene bydel Øyvind Hartman

Kulturkonsulent i Sagene bydel Øivind Hartmann tror sommerkonserten vil bli en tradisjon.

Foto: Tuva Gaarder Nordlie / NRK

Hartmann forteller at han for lenge siden ble inspirert av stedet, og hadde i lang tid hatt et ønske om å arrangere en konsert på gressmatten på Myraløkka.

– Stedet innbyr til konsert og er et naturlig amfi. Vi har gått i lang tid å tenkt at her må vi ha en konsert. Det var en lang prosess som nå har blitt en tradisjon.

– Hva betyr det å ha en slik konsert?

– Det betyr at vi kan glede mange. Folk koser seg med mat, drikke og fantastisk musikk. Det tyder på at det betyr mye når det kommer så mange, sier Hartmann.