Solberg fikk beholde tredjeplassen

Petter Solberg klarte ikke å hente inn Dani Sordo eller suverene Sebastien Loeb, men feirer comebacket i Ford på pallen i Monte Carlo.

Petter Solberg i Monte-Carlo

Petter Solberg kronet comebacket sitt i Ford, med en pallplassering.

Foto: PHILIPPE MERLE / Afp

Solberg risikerte en stund å miste tredjeplassen etter at han ble tatt for en trafikkforseelse på vei hjem fra siste fartsprøve lørdag, og måtte forklare seg for politiet.

Arrangørene ønsket å statuere et eksempel, og kalte Solberg inn til møte etter at rallyet var avsluttet søndag formiddag.

- Vi frykter at de vil ta fra ham tredjeplassen, uttrykte et medlem av Solbergs Ford-team overfor NRK mens møtet pågikk.

Men arrangørene lot nåde gå for rett, og Petter Solberg får beholde sin pallplass fra årets første VM-rally.

Kunne ikke hente inn Sordo

Nordmannen har imponert de fleste under årets første rally i Monte Carlo, blant annet med seier i tre av fire fartsprøver lørdag.

Solberg skaffet seg en luke på ett minutt ned til Mikko Hirvonen på fjerdeplass, før den siste fartsprøven. Veien opp til toer Dani Sordo var på 18,3 sekunder.

Men på løpets siste dag måtte Solberg kjøre med tre brukte, og ett nytt, vinterdekk, og kjørte inn på 13. plass.

Han klarte dermed ikke å hente inn spanske Sordo, som sikret første pallplassering for Mini Cooper i løpet, siden Rauno Aaltonen vant sammenlagt i 1967.

Sebastien Loeb vant rallyet for sjette gang i karrieren.

Franskmannen har vært i en egen klasse de siste årene, og har blitt verdensmester åtte sesonger på rad. I Monte Carlo sendte han ut en advarsel til konkurrentene om at han på ingen måte har planer om å gi fra seg tittelen helt enda.

Henning kjørte seg opp

Henning Solberg har slitt med bilen i Monte Carlo, men kjørte inn til 6. plass lørdag. Han ser nå frem til neste runde, som kjøres i Sverige.

– Bilen ble bedre mot slutten, mekanikerne har gjort en god jobb. Hvis jeg kan starte et rally som jeg avsluttet i dag, så kommer jeg til å kjøre veldig raskt fremover, sa han til den offisielle rallyradioen.

Henning Solberg endte 13. plass sammenlagt. Neste løp er Rally Sverige, som går fra 9–12 februar.

Resultater rally Monte Carlo:

1: S. LOEB 4:32:39.9
2: D. SORDO +2:45.5
3. P. SOLBERG +3:14.2
4: M. HIRVONEN +4:06.8
5: E. NOVIKOV +6:03.4
6: F. DELECOUR +7:47.9
7: P. CAMPANA +8:31.4
8: O. TANAK +10:34.7
9: M. PROKOP +16:10.7
10: A. ARAUJO +16:16.6

13 10 H. SOLBERG +20:16.3