– Jeg følte at jeg hadde full kontroll

Petter Solberg startet dagen på annenplass i Rally Tyskland. Men på lørdagens tredje etappe gikk det galt.

Petter Solberg

Petter Solberg startet godt i Tyskland, men fikk problemer på den niende fartsetappen.

Foto: Fransson, Micke / NTB scanpix

– Jeg mistet baken på bilen i en veldig lang venstresving, og jeg klarte ikke å få den tilbake igjen. Dessverre var skadene på bilen for store til å kunne fortsette, sier Solberg til wrc.com.

Solberg traff en stein på lørdagens tredje etappe og klarte ikke å fullføre på grunn av skadene på bilen. Det høyre bakhjulet og opphenget ble ødelagt.

– Jeg følte at jeg hadde full kontroll. Det er veldig skuffende fordi farten min har vært god hele helgen, og jeg hadde ikke gjort noen feil før denne.

Selv om det forventes at Solberg og kartleser Chris Patterson fortsetter å kjøre på den siste dagen av rallyet, er det ikke lenger noe håp om pallplassering for nordmannen i Tyskland, som startet rallyet svært godt.

Flere profiler måtte bryte

Regjerende verdensmester Sebastien Loeb leder fremdeles Rally Tyskland etter at alle lørdagens etapper er gjennomført.

Dani Sordo og Thierry Neuville, som startet dagens tredje etappe på henholdsvis tredje og fjerde plass, fikk i likhet med Solberg problemer på den vanskelige 46 kilometer lange etappen, skriver wrc.com.

Neuville måtte trekke seg fra resten av dagens løp etter at han kjørte av veien. Sordo punkterte og måtte stanse for å bytte dekk. Spanjolen kom seg til mål, men tapte flere minutter på punkteringen.

Sordo ble i tillegg nødt til å bryte på dagens siste etappe – som var den samme løypa som ble kjørt under den tredje etappen.

Mads Østberg på fjerdeplass

Mads Østberg

Mads Østberg avsluttet lørdagen på en fjerdeplass i Tyskland.

Foto: Adapta

Som en følge av problemene til Solberg, Sordo og Neuville klatret Mads Østberg til fjerdeplass etter den tredje etappen.

Der ble han værende etter at også hans største konkurrent til plassen, estiske Ott Tänak, måtte bryte på den siste etappen.

– Vi kjørte helt på kanten og sloss med Tanak frem til han rullet, etter det kjørte jeg trygt. Ikke villig til å risikere noe annet enn å komme til mål, skriver Østberg på sin Facebook-side.

Rallyet avsluttes med tre etapper søndag. Sebastien Loeb har vunnet åtte av ni utgaver av Rally Tyskland siden 2002. Navnebror Sebastien Ogier vant VM-runden i fjor.

Les også: