Solberg ble medeier i Vålerenga

Henning Solberg har blitt den nest største eieren i Vålerenga. – En tilfeldighet, sier han.

Henning Solberg

Det er slik vi kjenner Henning Solberg - i luftifge svev med en rallybil. Nå har han blitt den nest største aksjonæren i Vålerenga.

Foto: Micke Fransson / Scanpix

I 2003 reddet Hans Petter Lundteppen Vålerenga fra konkurs. Forretningsmannen har også støttet Henning Solbergs rally-satsing siden 90-tallet. Nå melder ABC Nyheter at rollene er byttet om og Henning Solberg har stått på for å redde Hans Petter Lundteppen.

Det er korthistorien på hvorfor Henning Solberg ganske tilfeldig ble medeier i Vålerenga Invest Fotball AS og dermed ble klubbens nest største eier.

Solberg eier nå 10,9 prosent av aksjene i klubben.

LES OGSÅ:

Hjalp kamerat ut av en knipe

– Jeg har en kamerat som jeg har hjulpet ut av en vanskelig situasjon og da ble jeg sittende igjen med aksjer i Vålerenga. Det var en ren tilfeldighet, sier Solberg til NRK.no

Artikkelen fortsetter under bildet

Henning Solberg, Rally Mexico

Henning Solberg var i utgangspunktet ikke særlig fotballinteressert. Men gjennom sin sponsor Hurtigruta carglass har han blitt invitert med på flere Vålerenga-kamper. Nå er han nest største eier i det som har blitt favorittklubben hans.

Foto: MEXICO SPORT MOTOR RACING / Scanpix

Hans Petter Lundteppen har vært kjent for å bruke mye penger på både topp- og breddeidretten i Oslo, og var tidligere velgjøreren til Nordstrands håndballkvinner.

46-åringen har hatt en vanskelig tid siden kollapsen i det Sandefjord-baserte entreprenørselskapet R & R Scandinavia i 2006, skriver nettstedet ABC Nyheter.

Krav på 108,2 millioner

Lundteppen gikk personlig konkurs med krav mot seg på 108,2 millioner høsten 2008. Men med Henning Solberg på laget har Lundteppen fått til en såkalt frivillig akkord under konkursbehandling.

LES OGSÅ:

– Jeg synes Vålerenga er en kjempehyggelig fotballklubb og jeg heier på dem. Da jeg har andre sponsorer som også er sponsorer av Vålerenga, så har det blitt til at jeg har vært på noen kamper, sier han.

Etter to VM-runder ligger Henning Solberg på sjetteplass i sammendraget. Og det er på denne arenaen han skal satse til tross for at han er stor-aksjonær i Vålerenga.

Rally er livet og har førsteprioritet

– Jeg bruker alle pengene jeg har på å kjøre billøp, det er det som er livet mitt. Jeg vet ikke hvor lenge jeg beholder aksjene. De skal jeg forsøke å selge, sier Solberg.

– Hvor mye skal du ha for dem?

– He he, det kan jeg jo ikke si. Er det noen som er interesserte, så får de bare ringe.

1. april starter for øvrig årets tredje VM-runde i rally. Henning Solberg er da på plass i Jordan for å kjempe om ytterligere VM-poeng.