Hopp til innhold
Lars Petter Solås, Fremskrittspartiet Oslo
Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

Solås ekskludert fra Frp

Oppsummert

Lars Petter Solås, Oslo Fremskrittsparti sin toppkandidat til kommunevalget 2023, ble kastet ut av partiet 14. mai. Årsaken var at han trakkaserte journalister på en fest ved Frps landsmøte. Solås har bedt om fritak fra valglisten til Oslo Frp.

 • Klage på Solås-fritak fra Frps valgliste

  Valgstyret i Oslo har mottatt en klage på Lars Petter Solås' fritak fra Fremskrittspartiets valgliste til kommunevalget.

  Det bekrefter valgansvarlig i Oslo kommune, Karina Miller, til NRK. Kommunal- og distriktsdepartementet bekrefter også å ha mottatt klagen.

  Aftenposten omtalte saken først.

  Valgstyret kaller nå inn til et ekstraordinært møte i uke 23 for å behandle klagen.

  Deretter er det Kommunal- og distriktsdepartementet som avgjør om fritaket for Solås står ved lag.

  Etter at Solås-saken ble kjent skrev departementet i et brev til Steinkjer kommune at det ikke var lovlig å gi fritak etter fristen for å søke om dette. I Oslo var denne fristen satt til 2. mai. Solås søkte om fritak 16. mai. Valgstyret i Oslo godkjente fritaket i et møte 25. mai.

 • Solås får fritak frå Frp-lista

  Valstyret i Oslo har bestemt at den ekskluderte Frp-toppen Lars Petter Solås skal strykast frå partiets liste i hovudstaden. Solås blei ekskludert frå partiet etter ei hending på Frp-landsmøtet. Solås bad sjølv etter dette å bli stroken frå lista i Oslo.

 • Ekskludert Frp-er blir vara for ekskludert Frp-er

  I sykefraværet til Frp-politikeren Lars Petter Solås møter førstevara Tone Ims Larssen i hans sted i onsdagens bystyremøte. Også hun ble ekskludert fra partiet.

  Onsdagens bystyremøte er det første etter at tidligere Frp-topp Lars Petter Solås fikk sitt medlemskap trukket tilbake av partiet, blant annet som følge av en hendelse på et nachspiel under partiets årsmøte tidligere i vår.

  I hans sykefravær er det Ims Larssen, som er tidligere fylkesleder i Oslo Frp, som møter i bystyremøte, skriver Avisa Oslo.

  Hun ble selv fratatt medlemskapet i partiet i oktober 2022. Det skjedde etter at hun til Aftenposten og Nettavisen uttalte seg om intern uro i partiet. Utestengelsen varte i seks måneder, men Ims Larssen har valgt å melde overgang til Folkets parti FNB.

  Hun kommer derfor til å samarbeide med bystyregruppen til Folkets parti i stedet.

  (NTB)