– Det er eksepsjonelt mye narkotika

I går startet rettssaken mot tre menn som er mistenkt for å ha forsøkt å smugle 17 kilo metamfetamin inn i Norge.

Smuglet 17 kilo metamfetamin

Totalt 17 kilo med metamfetamin ble funnet i en av de to bilene som ble stanset ved tollstasjonen i Hån i fjor høst.

Foto: Tollvesenet

De tre mennene ble stanset i to biler på svensk side av grensa, på vei inn i Norge i oktober i fjor. I en av bilene fant tollerne ni kilo metamfetamin.

To uker senere, da politiet gjorde nærmere undersøkelser av bilen, ble det funnet ytterligere åtte kilo. Ifølge Sveriges Radio har narkotikaen en verdi på 4,4 millioner kroner på det svenske markedet.

– Det er eksepsjonelt mye narkotika. 500 gram metamfetamin hadde vært nok til at det skulle blitt regnet som et grovt lovbrudd, så dette dreier seg definitivt om alvorlig kriminalitet, sier aktor Stefan Wessberg til sr.se.

Alle de tre tiltalte nekter straffskyld. Forsvareren til den 25 år gamle mannen som kjørte bilen med narkotikaen hevder ifølge sin forsvarer Peter Bergenlind at han har blitt lurt.

– Han har kjørt bilen, men har ikke kjent til at det var metamfetamin i bilen. Han har trodd at det kun dreide seg om en mindre mengde hasj, sier han til Sveriges Radio.

To to andre som satt i den andre bilen hevder at de ikke har noe med saken å gjøre, og at de var på vei til Norge av andre grunner. Men aktor prøver å bevise at de to i realiteten kjørte foran bilen med narkotikaen for å spane.