Smittet 13-åring med klamydia

En 25 år gammel mann er dømt for seksuell omgang med en 13 år gammel jente. Jenta fikk kjønnssykdommen klamydia etter overgrepene.

Sarpsborg tingrett

Mannen ble dømt til fire års fengsel i Sarpsborg tingrett. Nå har lagmannsretten redusert straffen noe.

Foto: Rainer Prang / NRK

Borgarting lagmannsrett har dømt mannen til fengsel i fire år, ett år av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen er også dømt til å betale jenta 125.000 kroner i oppreising.

Reduserte straffen noe

I fjor sommer ble saken ført for tingretten i Sarpsborg. Da fikk 25-åringen en dom på fengsel i fire år. Han anket over straffeutmålingen, og lagmannsretten reduserte altså straffen noe.

Overgrepene fant sted for snart tre år siden.

Mannen var også tiltalt for å ha fått 13-åringen til å vise seg fram naken foran webkamera ved flere anledninger. Han fikk også to av jentas venninner til å vise seg frem i undertøy foran kamera.

Smittet henne med klamydia

I retten forklarte mannen at han gjorde dette fordi han var ute etter seksuell omgang med jentene. Sarpsborg tingrett fant bevis for at mannen gjennomførte fire eller fem samleier med 13-åringen. Flere av disse samleiene ble gjennomført ubeskyttet. Tingretten mente at det var svært sannsynlig at mannen selv visste at han hadde klamydia da han hadde samkvem med jenta.

Borgarting lagmannsrett har tatt hensyn til at 25-åringen har tilstått forholdene. Allerede i første politiavhør erkjente han de faktiske forhold. Retten har også tatt hensyn til at det har gått lang tid før saken ble pådømt. Mannen erkjente de faktiske forhold i august 2011, og etter dette ble det foretatt noen avhør. Tiltale i saken ble tatt ut i februar i fjor.