Slutter som FFK trener

Mons Ivar Mjelde slutter som hovedtrener for Fredrikstad Fotballklubb etter bare tre måneder.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde ønsker ikke lenger å være trener for FFK.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Det skriver klubben på sine sider. Mjelde begynte i klubben 3. august etter at 19 seriekamper var spilt i årets sesong. Klubben lå da på direkte nedrykk, men FFK reddet til slutt plassen i førstedivisjon.

Fant ikke helheten

I pressemeldingen som er lagt ut, står det at styreleder Arne-Erik Olsen sier at Mjelde tilførte ny energi og glede i troppen.

Styreleder i FFK Arne Erik Olsen og daglig leder Geir Bakken

Her er styreleder i FFK Arne Erik Olsen og daglig leder Geir Bakken.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

– Han økte treningsmengdene og endret formasjonen og oppnådde med det 16 poeng på de 11 siste kampene. Dette medførte at FFK endte på 11. plass på tabellen og fornyet dermed kontrakten i OBOS ligaen.

Olsen sier til NRK at han ikke kan si hvorfor Mjelde ikke fortsetter, men at de var fornøyde med han.

– Vi trivdes veldig bra med Mons Ivar og han trivdes her. Det er jo en helhet som må på plass før vi kunne gå videre og vi fant ikke frem til det. Vi står der vi står og vi takker Mons Ivar for den jobben han gjorde i den tre måneders perioden han var inne.

– Nå skal vi sette sammen både et lag og et trenerteam som er godt rustet for neste år.

I pressemeldingen står det at Mjelde synes tiden i FFK har vært spennende og utfordrende og at han har trivdes godt med spillergruppa, trenerteamet, støtteapparatet og alle involverte i klubben. Han takker for den tiden han har vært i FFK. Han har også satt pris på publikumsoppslutningen og byens interesse for klubben.

– En trist beskjed å få

Bjørn Thon

Leder av Plankehaugen, Bjørn Thon, hadde helst sett at Mjelde fortsatte som trener.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Leder av supporterklubben Plankehaugen, Bjørn Thon, sier at det er trist at Mjelde nå slutter i klubben.

– Vi hadde ønsket at Mjelde fortsatte. Rett og slett fordi han klarer å motivere spillere og Fredrikstad-publikummere. Så dette var en trist å høre, sier han.

Thon husker svært godt da Mjelde kom til klubben.

– Han kan fotball. Han klarer å motivere spillere. Det så vi jo da han kom til Fredrikstad under den første kampen. Det gnistret av laget og han fikk med seg publikum, sier han.

Har du noen ønsker når det gjelder ny trener?

– Ønsker har jo vi alle, men jeg har tillit til styre og stell i FFK, så jeg har tro på at de klarer å finne en god erstatter som trener, sier han.

– Har ikke snakket med andre trenere

Styreleder Arne-Erik Olsen sier de ikke har vært i kontakt med andre trenere ennå.

– Vi har gjort research på potensielle trenere, men vi har ikke snakket med noen. Det vi kommer til å gjøre nå er å virkelighetsteste den lista vi har og snakke med ulike personer for å sjekke interessen for å komme til FFK, sier han.

Dere ville jo ha Mjelde, er dere stresset?

– Nei, vi er så langt ifra stresset som det går an å bli. Dette er ren profesjonell tilnærming for å få et godt trenerteam på plass i FFK, sier han.