Gikk tom for alkohol - slo ned onkel

Det ble en voldsom julefeiring for mannen som slo ned én onkel og truet en annen på livet - fordi barskapet var tomt.

Det var natt til 1. juledag i 2008 at politiet fikk melding om bråk i en bolig i Rygge.

I boligen hadde det vært et familieselskap med de to onklene og en bestemor tilstede - tiltalte kom til huset først ved 20.00-21.00 tiden.

Da bestemoren forlot selskapet to timer senere, hadde de to onklene og nevøen fortsatt festen utover kvelden og natten.

Det ble drukket øl og akevitt under middagen - og de tre hadde drukket vodka frem til klokken 05.00 på morgenen 1. juledag.

Slang juletre rundt

Retten la til grunn at bråket startet med at festdeltakerne gikk tomme for alkohol. Tiltalte skal ha blitt så frustrert over mangelen på drikkevarer at han skal ha slengt et juletre rundt i stua.

Det skal deretter ha oppstått munnhuggeri mellom tiltalte og den ene onkelen - som ropte på hjelp og forlot stua for å komme seg unna nevøen.

Den andre onkelen skal da ha tatt tak i tiltalte bakfra for å redde sin bror, som han mente var i livsfare. Dette skal ha ført til slåsskamp mellom de to. Onkelen skal ha fått kuttskader i hodet samt et brukket kraveben i basketaket.

– Tiltalte var «krakilsk»

Da den første onkelen kom tilbake til stua, skal de to andre ha vært ferdige med å sloss. Onkelen satt blodig i gangen, mens nevøen ble låst ute. Nevøen skal ha prøvd å bryte seg inn i huset ved å knuse en rute ved inngangsdøren.

Etter en stund kom også den tiltaltes far, som hadde blitt tilkalt av de to onklene, til stedet. Han holdt sin sønn fast - i påvente av at politiet skulle ankomme.

De to politibetjentene som var på stedet har i sine vitner beskrevet at det var høyt aggresjonsnivå mellom den tiltalte og onkelen som ble drapstruet. Den tiltalte ble også beskrevet som «krakilsk», og de tre involverte skal ha vært «ganske godt beruset».

Den tiltalte nevøen er i Moss tingrett dømt til 21 dagers fengsel, samt å betale sin onkel 1764 kroner i erstatning for ødelagte klær.