Angrep med knokejern hos pinsemenigheten

Den 16 år gamle gutten, som hadde knokejern på hånda, gikk til angrep og slo en ungdom gjentatte ganger i hodet slik at at han brakk tenner og fikk flere alvorlige kutt i hodet.

Skadet etter slagsmål

Dette bildet er tatt av en av de skadde i slagsmålet. Flere ble skadet under masseslagsmålet som utviklet seg på Salen, Pinsemenighetens lokaler i Halden. Nå er en 16-åring dømt for slag med knokejern.

Foto: Christian Nygård Monsen / NRK

Nå er den kosovo-albanske gutten dømt til 120 timers samfunnsstraff, subsediert 120 dagers ubetinget fengsel. Han må også betale fornærmede over 21-tusen kroner i erstatning.

Etnisk oppgjør sprer frykt

Etnisk oppgjør

Fornærmede var sammen med flere av sine kamerater på Salen, Pinsemenighetens lokaler i Halden.

Menigheten hadde et arrangement denne kvelden hvor tidligere misjonærer skulle fortelle om sitt virke, i tillegg til at det var underholdning av musikerer fra øyer i Stillehavet.

Politiet hadde tatt oppstilling utenfor lokalene fordi de hadde fått tips om at det kunne bli bråk mellom kosovo-albansk ungdom og ungdommer fra Norge og Kongo på Salen denne kvelden.

Slo med knokejern

Retten finner det bievist utover enhver tvil at flere kosovo-albanske gutter med den domfelte 16-åringen i spissen gikk rett opp til fornærmede fra menighetsklubben, som sto med rygget til.

16-åringen slo han deretter hardt med knokejern over knyttneven, i bakhodet. Deretter snudde fornærmede seg mot domfelte og fikk to nye knokeslag i ansiktet.

Masseslagsmål

En kamerat av fornærmede forsøkte å hoppe inn og stanse slagene. Men da hoppet flere inn og det utviklet seg til et masseslagsmål som politiet fikk et voldsomt strev med å roe ned.

Retten legger i skjerpende retning til grunn at angrepet skjedde helt uprovosert. I formildende retning har retten tatt hensyn til den domfelte guttens unge alder.