Slipper sitt 25. album

"Ingen tid å miste" slippes 6. januar.

Henning Kvitnes

NY CD OG TURNE PÅ NYÅRET. Henning Kvitnes holder koken i aller beste velgående, og er blitt en elsket artist hos det norske folket.

Foto: www.henningkvitnes.no/Stein Johnsen

Den lille krølltoppen, som startet sin artistkarriere som i frontfigur i "The Ice Cream Band " i 1978, har med årene blitt noe gråsprengt i hår og skjegg.

Men Henning Kvitnes holder koken i aller beste velgående, og er blitt en elsket artist hos det norske folket.

Den 6. januar slipper han sitt 25. album siden 1980.

Engelsk til norsk

I juli 1978 var Kvitnes frontfigur i "The Ice Cream Band", som da var oppvarmingsband for Elvis Costello på Chateau Neuf i Oslo.

Henning Kvitnes

- LITT RÅERE I KANTEN. Musikken på 'Ingen tid å miste' handler først og fremst om fremtid, forsoning, tilhørighet og livsglede.

Foto: www.henningkvitnes.no/Stein Johnsen

Bandet byttet kort tid etter navn til "The Young Lords", og de to bandnavnene har en spesiell klang i norske rockhistorie, og representerte en sprekere retning innen norsk rock enn det man til da hadde sett på lang tid.

Kvitnes platedebuterte i 1980 på engelsk med "Same Shit - New Wrapping" med nettopp "The Young Lords".

Fra 1980 og fram til 1989 dukket Henning Kvitnes opp med sju utgivelser med engelske titler, henholdsvis med bandene "Saturday Cowboys", "Henning Kvitnes Next Step" og "Little Eden".

I 1991 kom hans første album på norsk; "Veien hjem».

Også etter 1991 har det kommet utgivelser fra Kvitnes med engelske tekster, men de senere årene er det norsk det går i, og han har nådd rett inn i folks hjerter med hverdagsfilosofiske betraktninger og gode melodier.

En utbredt turnevirksomhet i Norge og i Danmark har også bidratt til at Kvitnes har en stor tilhengerskare.

Han er også belønnet for sin musikk og ble tildelt Gammleng-prisen i 2007 i klassen "Pop", fikk Spellemannprisen 2007 i klassen "Viser" for albumet "Stemmer i gresset" og Norsk Artistforbunds Ærespris i 2008.

Video Henning Kvitnes med ny plate

Henning Kvitnes med ny plate

"Ingen tid å miste"

Nå er Henning Kvitnes straks klar for turnè og ny utgivelse.

- Albumet er kanskje litt råere i kantene enn de foregående. Noen av personene befinner seg nok litt lengre inn i mørket enn hva som har vært tilfellet tidligere.

Mørket i musikken stammer fra meg, jeg har jo levd det jeg synger om selv om ikke alle sangene nødvendigvis er biografiske, sier han til Fredriksstad Blad.

Musikken på "Ingen tid å miste" handler først og fremst om fremtid, forsoning, tilhørighet og livsglede, ifølge avisen.

Lydbildet blir litt annerledes enn på de foregående utgivelsene, og det blir mer elektrisk gitar, rustikke klanger og mindre akustisk visepreg å høre denne gang.

I bakkant av at "Ingen tid å miste" lanseres, reiser Kvitnes på turnè med start i Halden den 20. januar 2012.