Hopp til innhold

Slipper bilder fra gatekjøkkenskyting i Oslo

Politiet offentliggjør overvåkingsbilder av personen som avfyrte skudd inne på et gatekjøkken i Nydalen i Oslo mandag kveld.

En mann i 50-årene som var på jobb på gatekjøkkenet ble skutt mot, men ikke truffet. Han er fysisk uskadet. Politiet mener det var et drapsforsøk.

Offeret er blitt avhørt av politiet. Han er ikke kjent for politiet fra tidligere.

Skytteren løp fra stedet og er fortsatt på frifot. Politiet ber nå publikum om tips.

– Vi oppfordrer de som kan ha opplysninger om hendelsen, vet hvem gjerningspersonen kan være eller har andre opplysninger som kan opplyse saken om å snarlig ta kontakt med politiet, sier Anne Alræk Solem, leder for etterforskningsseksjonen for drap i Oslo politidistrikt.

Politiet undersøker om skytingen henger sammen med andre nylige hendelser i Oslo, men foreløpig er det ingenting som tyder på dette.

– Det er imidlertid tidlig i etterforskning og det er for tidlig å si noe om foranledning og motiv for handlingen. Dette vil være fokus for videre etterforskning. Vi etterforsker saken bredt og jobber ut ifra flere ulike hypoteser, sier Solem.

Et overvåkingsbilde fra gatekjøkken i Nydalen i Oslo der skudd ble avfyrt mandag kveld. En person kledd i mørk hettegenser lener seg over en butikkdisk, med høyre arm strekt ut foran seg. I høyre hånd holder han et våpen, som er sladdet på bildet.
Foto: Politiet