Slik rammes kollektivtrafikken av snøen

Snøen har ført til innstillinger og store forsinkelser i kollektivtrafikken i Østfold. På Moss Lufthavn Rygge jobbes det på spreng for å rydde rullebanen.

Moss Lufthavn Rygge

Mannskapene på Moss Lufthavn Rygge jobber på spreng for å holde rullebanen fri for snø.

Foto: Silje Thoresen

– Morningen har gått bra hos oss, flytrafikken har tidvis gått som normalt. Men værforholdene skaper utfordringer også for oss. Vi jobber på spreng med å klare å få unna trafikken som er planlagt, sier markedssjef Silje Thoresen ved Rygge Sivile Lufthavn til NRK.

Silje Thoresen, Moss lufthavn Rygge

Markedssjef Silje Thoresen ved Rygge Sivile Lufthavn.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Flyet som var ventet inn fra Alicante klokken 11.00 har flydd til Stavanger på grunn av vanskelige værforhold.

– Det er piloten som tok den vurderingen, og han valgte da å fly til Stavanger. Passasjerene vil bli fraktet med buss til Rygge, sier Thoresen.

Flyplassen har mye mannskaper i sving for å holde rullebanen fri for snø. Foreløpig ser det greit ut for trafikkavviklingen på flyplassen, men det kan raskt snu, minner Thoresen om.

– Rullebanen er åpen og det er ingen innstillinger så langt. Men de som skal ut og reise i dag må møte i god tid. Vi oppdaterer våre nettsider med informasjon, sier hun.

Oslo Lufthavn Gardermoen er stengt for all flytrafikk på grunn av værforholdene. Det er snøen som skaper problemer på rullebanene, og all flytrafikk stanses i to timer.

Store forsinkelser på bussene

Østfold Kollektivtrafikk melder at det er store forsinkelser og flere innstillinger i kollektivtrafikken i Østfold.

Mange busser i Østfold er innstilt eller forsinket på grunn av snøværet og annen trafikk som ikke kommer fram. Avvikene gjelder inntil veiene er brøytet⁄strødd og fremkommeligheten er bedre.

Østfold Kollektivtrafikk ber passasjerer kontakte ruteopplysningen på tlf 177 for mer informasjon om utvikling i trafikken.

Buss av veien

Flere busser sliter på de glatte veiene i Østfold. Her har en buss kjørt av veien ved Veum i Fredrikstad.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Bastøfergene går igjen

Bastø Fosen meldte i formiddag at fergene innstilles på grunn av store problemer med trafikkavviklingen i Moss sentrum.

– Det har oppstått en situasjon i Moss sentrum der hele trafikken er lammet både inn og ut av Moss. Det gjør at vi ikke får bilene av fergene og bort fra kaiområdet, sier administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen til NRK.

Klokken 12.30 informerer NRK Trafikk om at fergene går igjen og tar unna trafikken fortløpende. Fergene går ikke etter ruteplanen.

Problemer for Bastøferga

Mannskapet på havna i Moss måtte i formiddag trå til med spader for å grave plass til lemmen, slik at bilene kunne kjøre av båten.

Foto: Svein Roger Jakobsen

Foreløpig problemfritt for NSB

Snøen har foreløpig ikke ført til større problemer for togene på Østfoldbanen. Men det kan være ett og annet tog som har måttet kjøre saktere enn normalt, forteller Håkon Myhre, kommunikasjonsrådgiver i NSB.

– Det er ingen store forsinkelser på Østfoldbanen. Vi har ikke gitt oss med vinterberedskapen og gjør alt vi kan for å holde trafikken i gang på tross av været.