Hopp til innhold

Slik blir det nye Oslo-byrådet

Venstres Ola Elvestuen blir nestleder i byrådet som presenteres mandag. Se oversikten over resten av det nye byrådet her.

Nye byråd i Oslo oktober 2011

Dette er det nye byrådet i Oslo. Fra venstre: Aud Kvalbein (KrF), Stian Berger Røsland (H), Ola Elvestuen (V), Hallstein Bjercke (V), Torger Ødegaard (H), Anniken Hauglie (H), Kristin Vinje (H) og Bård Folke Fredriken (H).

Foto: Olav Juven / NRK

– Det skal bli fortgang i sykkelveiutbyggingen og raskere reduksjon i klimagassutslippene i Oslo, lover Oslos nye miljø- og samferdselsbyråd og nestleder i byrådet, Ola Elvestuen fra Venstre.

Han mener at forgjengerne fra Fremskrittspartiet har hatt for dårlig gjennomføringskraft innen miljø- og klimapolitikken.

Det nye byrådet

Slik ser det nye byrådet ut:

  • Byrådsleder: Stian Berger Røsland (H)
  • Byråd for miljø og samferdsel: Ola Elvestuen (V), byrådets nestleder
  • Byråd for kunnskap og utdanning: Torger Ødegaard (H)
  • Byråd for byutvikling: Bård Folke Fredriksen (H)
  • Byråd for finans: Kristin Vinje (H)
  • Byråd for helse og sosiale tjenester: Anniken Hauglie (H)
  • Byråd for eldre: Aud Kvalbein (KrF)
  • Byråd for kultur og næring: Hallstein Bjercke (V)

Kultur slås sammen med næring

Som NRK tidligere har fortalt gjør byrådsleder Stian Berger Røsland enkelte endringer i byrådenes ansvarsområder.

Kulturpolitikken blir overført fra utdanningsbyråden og slås sammen med næring. Dermed blir det Venstres Hallstein Bjercke som blant annet får ansvar for Munchmuseets videre skjebne.

34 år gamle Bjercke er en nykommer på Rådhuset. Han kommer fra direktørjobb i IKT Norge, har tidligere vært rådgiver for Venstres stortingsgruppe og er Oslo nye kultur- og næringsbyråd.

Dessuten skal den nye eldrebyråden Aud Kvalbein (KrF) ikke ha ansvar for bydelene. Det får i stedet helse- og sosialbyråd Anniken Hauglie.

Byrådslederen varsler kamp mot den useriøse delen av skjenkenæringen i Oslo. Dette er en av hovedsatsningen når den nye byrådserklæringen legges frem for bystyret onsdag.

Frp trakk seg etter Munch-krav

Høyre og Fremskrittspartiet har de siste åtte årene sittet i mindretallsbyråd og styrt byen gjennom årlige budsjettforlik.

Høyre og Frp forsøkte å bli enige om et nytt byrådssamarbeid, men Frp trakk seg fra videre forhandlinger etter at Høyre stilte som krav at det nye Munch-museet skulle oppføres som planlagt.

Høyre valgte da å starte forhandlinger med Venstre og KrF i Oslo.