Hopp til innhold

Slayer tilbake til «Tons of Rock»

Juleslippet til neste års festival på Fredriksten er klart.14 nye band er klare til «Tons of Rock» i 2017.

Slayer Tons of Rock

TILBAKE: Thrash- og metalveteranene i Slayer avsluttet den første «Tons of Rock»-festivalen. Nå kommer de tilbake til Halden.

Foto: Martin Hausler

Noen kommer tilbake, andre er i Halden og også i Norge for første gang. Slayer og de 13 andre fyller et bredt spekter av stilarter innen rock og metal.

Amerikanske Rob Zombie er kjent både som bandmedlem, soloartist og skrekkfilmskaper, og kommer til Norge for første gang neste juni.

Five Finger Death Punch er også amerikanske, og kjennetegnes av stor turneringsvilje og tung rock.

De greske ekstrem-metallerne i Rotting Christ gjorde seg bemerket med å være blant de første svartrockerne i det utpreget katolske middelhavslandet. Og svenske Entombed AD har siden 90-tallet stått på godlista til metallfolket i hele den vestlige verden.

Fra hjemmefronten kommer blant annet Valentourettes tilbake til festningen. De startet som et hyllestband til Joachim Nielsen fra Jokke og Valentinerne, som døde i 2000.

Og en hel rekke andre band:

Jarle Kvåle

FORNØYD BOOKINGSJEF: Jarle Kvåle sier mye handler om å få til en god miks av store internasjonale navn og unge fremadstormende artister. Og et bredt spekter av sjangere innen rock og metall.

Foto: Pressefoto

Slayer, Five Finger Death Punch, Rob Zombie, Entombed AD, Rotting Christ, Myrkur, Delain, Valentourettes, Anekdoten, Virus, Deathhammer, Black Magic, Dreamarcher, Sibiir.

Dette viser både at vi får inn stadig flere store utenlandske navn, men og at vi kan ha mye bredde, sier en fornøyd bookingansvarlig Jarle Kvåle.

Han nevner klassiske navn som Entombed AD og Valentourettes, som er et av de mest populære bandene som ifølge Kvåle har spilt på festivalen.

– Som bookingansvarlig handler det om å få til denne blandingen, å vise folk hva som fins av bra og spennende band, fortsetter Kvåle.