Truet ansatte på livet

Rundt 20 personer deltok i masseslagsmål på Mysebu transittmottak søndag ettermiddag. En person er anholdt etter drapstrusler mot ansatte.

Mysebu transittmottak
Foto: Freddie Larsen

Operasjonsleder Karianne Knutsen i Follo-politiet forteller at de fikk melding om masseslagsmål søndag ettermiddag, like etter klokka 12.

- Da kjørte vi ut og det viste seg at to grupperinger hadde havnet i slåsskamp, en fra Marokko og en fra Somalia. Det endte med at tre personer fikk pålegg om å roe seg og to ble kjørt til legevakt med mindre skader. Det skal ha vært en vond finger på den ene og et lite overfladisk kutt på siden på magen til den andre.

-Hvor mange var innblandet i slagsmålet?

Det er litt uvisst, men det ble snakket om opp mot 20 stykker.

Mysebu statlige mottak er et transittmottak for enslige mindreårige asylsøkere i alderen 15 til 18 år. Før politiet kom frem, roet det seg på transittmottaket. I følge Knutsen ga de pålegg om at det måtte være rolig på stedet resten av kvelden.

Truet ansatte på livet

Ca klokka halv fire får politiet tre nye meldinger om problemer på mottaket.

- En av de som hadde fått pålegg var kommet tilbake og truet de ansatte på livet. De ansatte var reelt redd for han som kom tilbake. Han ble håndtert og satt på håndjern av politiet. Han viste seg å være 16 år på papiret.

Ungdommen som kom med drapstrusler ble anholdt og blir nå flyttet til et annet mottak lenger nord i landet, forteller operasjonslederen.

Mysebu transittmottak
Foto: Freddie Larsen

Ekstra vakthold

Utover søndagskvelden vil det være ekstra vakthold på mottaket. Politiet håper dessuten at løsningen med å fjerne en av ungdommene gjør det roligere.

- Er de vanskelige for dere disse sakene på transittmottaket?

De er vanskelige i den grad at det gjerne er unge menn og de er under 18 år, og det gjør det litt vanskelig i forhold til hvordan man skal reagere. Normalt ville man kunne pågripe en som kommer med drapstrusler. Men siden denne personen er under 18 år så lar ikke det seg gjøre, og da må man prøve å finne andre løsninger enten gjennom barnevernet eller gjennom forflytting.

Politiet vil anmelde ungdommen for ordensforstyrrelse og han vil også bli anmeldt av mottak for drapstruslene.