Funnet skyldig i drapet på egen datter (2)

Mannen som var tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i mai 2014, er funnet skyldig i Borgarting lagmannsrett.

Politi og krimteknikere Ellingsrud

MAI 2014: Ei to år gammel jente ble drept utenfor blokkene her på Ellingsrud. Jentas far er funnet skyldig i lagmannsretten

Foto: Joakim Reigstad/NRK

Espen Wangberg

Mannens forsvarer, Espen Wangberg sier mannen er skuffet.

Foto: Rushda Syed / NRK

I Borgarting lagmannsrett svarte juryen ja på alle spørsmålene om skyld. Det betyr at mannen er kjent skyldig i drapet på et to år gammelt barn, tre drapsforsøk på voksne personer og grov mishandling av sin samboer.

– Han er skuffet. Han tapte alt da datteren døde og mener at han ikke har tatt livet av henne med vilje, forteller mannens forsvarer Espen Wangberg.

Nektet straffskyld

Mannen ble i juni i fjor funnet skyldig på alle punktene i tiltalen. I tillegg til straffen på 20 års fengsel, ble han dømt til å betale til sammen 900.000 kroner i oppreisning til familiemedlemmene.

Faren nektet straffskyld og anket dommen på stedet.

Havnet i midten

Jenta satt på morens arm da hun ble knivstukket. Hendelsen skjedde under et opphetet masseslagsmål utenfor kvinnens leilighet på Ellingsrud i Oslo i mai 2014. Toåringen blødde i hjel etter å ha blitt stukket i ansiktet, skulderen og ryggen.

Torsdag blir straffeutmålingen avgjort.