Skulle skyte barnevernet

17-åring i barnehagebrannsak er også tiltalt for trusler mot ansatte ved Bjørklund ungdoms-og familietiltak i Tyristrand.

Rettsak barnehagebranner i Drammen tingrett
Foto: Camilla Wernersen / NRK

- Han sa han hadde et våpen og skulle skyte barnevernet og meg, fortalte avdelingslederen ved barnevernsinstitusjonen på Tyristrand i Drammen tingrett.

Dagen etter møtte tenåringen opp på kontoret med en patron i hånda.

- Han gjentok at han skulle skyte barnevernet, og..., fortalte den ansatte kvinnen med trykk på ordet "og", uten å fullføre setninga.

- Jeg opplevde det som veldig truende. Smilet hans og stemningen fikk meg til å forstå at dette ikke var noe å kimse av, fortalte avdelingslederen.

Les også: - Jeg skal voldta og skjære deg opp

Avfyrte skudd ved barnevernsinstitusjon

14. september 2008 rykket politiet ut etter en melding om at det var avfyrt fire skudd med et våpen. Da politiet kom på stedet fant de en våpenkoffert på utsiden av garasjen med en startpistol og 92 patroner med løskrutt.

Den tiltalte 17-åringen skal først ha sagt han kun fyrte opp kinaputter, men endret forklaring da politiet fant replikavåpenet.

- Da erkjente han at det var hans våpen, og at han hadde skutt med det, forklarte Brede Sand, politibetjent i Nordre Buskerud politidistrikt i retten.

Det ble kun avfyrt løsskudd, og ikke noen skarpe skudd.

Sand forklarte at det er vanskelig å se forskjell på et replikavåpen og et ekte skytevåpen.

- Det ser ut som et helt ekte våpen, og umulig å se om det er ekte på avstand, sa Sand.

Han tilføyde at han selv ikke ville ha klart å skille mellom disse, og at han kunne ha avfyrt sitt eget våpen dersom han hadde blitt truet med startpistolen.

Den tiltalte 17-åringen erkjenner at en slik episode fant sted, men nekter straffskyld.