Rød Ungdom ble jaget vekk fra ordførerens hage

Rød Ungdom ville bygge hus av pappesker i hagen til Oslo-ordfører Fabian Stang, men måtte ta til takke med å holde aksjonen i et veikryss.

Rød ungdom jaget fra hagen til Fabian Stang

Rød Ungdom skulle bygge hus av pappesker i hagen til Fabian Stang, men ble jaget vekk av politiet. Foto: Knut Erik Solhaug

En gruppe aktivister fra Rød Ungdom ble bortvist da de tirsdag morgen møtte opp for å demonstrere for sosial boligbygging. For det er på tide at Oslo kommune skaffer boliger folk har råd til, i følge aksjonistene.

– Boligprisene henger ikke sammen med folk økonomi lenger og vi er lei av at politikerne ikke tar i et tak. Da tar vi saken i egene hender og låner hagen hans, sier leder i Rød Ungdom Seher Aydar

Ble jaget vekk

Da Rød Ungdom ble bortvist av politi flyttet de aksjonen 200 meter bort fra ordførerens leilighet på Frogner.

– Selvom vi ble bortvist har vi ikke tenkt til å gi oss. Vi skal gjennomføre aksjonen her i veikrysset, sier Aydar.

Planen var å bygge boliger av pappesker, som et eksempel på sosialeboliger.

– Vi aksjonerer for mer sosial boligpolitikk som kan utgjevne de forskjellene som finnes. For dagens boligpolitikk går først og fremst utover enslige, lavtlønnete, ungdom og minoriteter. Det har vi lyst til å snu. Det burde bli billigere og bedre å bo. Disse pappeskene skal vise Fabian Stang at det har gått for langt. Nå orker vi ikke mer, sier AydaSeherr.

Saken fortsetter under bildet:

Rød Ungdom demonstrerte i Hagen til Fabian Stang

Rød ungdom var klare for aksjon, men ble bortvist fra ordførerens hage.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Håper han tar hintet

Selvom Rød Ungdom ble jaget vekk og ikke fikk slå seg ned i hagen, tror leder i Rød Ungdom at budskapet når frem likevel.

– Nå håper vi han tar hintet. Det er et grunnleggende menneskebehov å ha et sted å bo. Fabian Stang har fått med seg at vi har vært her og nå må han skjønne at han er nødt til å handle, sier hun.

Men er pappesker veien å gå for å få fram et slikt budskap?

– Vi har prøvd andre måter og han har ikke hørt på oss. Vil han ikke se oss så gjør vi oss synlige. For i dag får de fleste hjelp av foreldre sine for å kjøpe et sted å bo. Men vi som ikke har foreldre som kan hjeloe oss er avhengige av at kommunen støtter oss.

NRK har vært i kontakt med Ordfører Fabian Stang. Han har ingen kommentar til aksjonen.