Hopp til innhold

– Vi fortsetter som før

Paulus kirke i Oslo kommer til å fortsette med forbønn for likekjønnede par, sier sogneprest Grete Hauge. – Som teolog er jeg ikke i tvil, og vi har menighetsrådet bak oss.

Sogneprest Grete Hauge

GJØR SOM FØR: Sogneprest Grete Hauge har lenge viet homofile. Det vil hun fortsette med.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

I dag stemte flertallet i Kirkemøtet nei til at likekjønnede par skal få lov til å vie seg i kirken. Forslaget om forbønn ble også stemt ned, begge med et knapt flertall.

– Vi er utrolig skuffet. Dette gjelder troende mennesker, og når kirken støter dem vekk ved å si nei til deres kjærlighet, går det utrolig dypt, sier Hauge.

Hun hadde håpet at mange års kamp for likebehandling i kirken uansett bakgrunn og kjønn endelig skulle lykkes.

Vil fortsette med forbønn

I Paulus kirke på Grünerløkka i Oslo har dørene lenge stått åpne for lesbiske og homofile par som ønsker kirkens velsignelse, og sognepresten har ingen planer om å slutte med det.

I 2008 ble hun kalt inn på teppet hos Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, etter at det ble kjent at flere homofile par hadde inngått partnerskap i kirken.

– Vi har hatt forbønnsgudstjenester for homofile og lesbiske, og vi har også hatt noen vielser med dommer. Nå sier vi fra på Facebook og på nettsiden vår, at vi fortsetter som før, sier hun.

Er det å være ulydig?

– Det er å være ulydig, og det er ikke med lett hjerte. Vi har jo vært ulydige i mange år, men menighetsrådet i Paulus kirke stiller seg bak praksisen vår.

Hauge er ikke i tvil om at de gjør det rette, selv om Kirkemøtet kom til en annen konklusjon i dag.

– Jeg ser hvor alvorlig mennesker kommer med sin kjærlighet, og vil bekrefte den i kirken. Som teolog er jeg ikke i tvil om at det er en følge av Jesu kjærlighetsbudskap.