Skuffet over håndballforbundet

Håndballklubben Herulf kan få erstatning etter at kvinnelandskampen mot Danmark ble flyttet fra Moss til Gjøvik. Men klubben er uansett veldig skuffet.

Ragnhild Aamodt

Ragnhild Aamodt fra Skjeberg og de andre landslagsjentene i håndball blir ikke å se i Mossehallen likevel. Kampen er flyttet til Gjøvik, og Håndballklubben Herulf er skuffet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Landslaget skulle spille i Moss 22. november i firenasjonersturneringen, men fordi det er så stor etterspørsel etter billetter og kapasiteten i Mossehallen er begrenset, må kampen flyttes.

Lederen i Håndballklubben Herulf, Erik Reier, har jobbet lenge med å arrangere kampen og er svært overrasket og skuffet over avgjørelsen.

- Sent og håpløst med beskjed først nå

- Norges Håndballforbund sentralt har vært klar over publikumskapasiteten i Mossehallen helt siden 2006, så jeg finner det sent og litt håpløst å få en epost først nå fra håndballforbundet om at vi er fratatt arrangementet, sier Reier.

Sammen med de andre ildsjelene i Håndballklubben Herulf har han lagt mye arbeid i dette arrangementet.

- Vi har brukt dette arrangementet for å øke håndballinteressen i regionen vår og i forhold til å gi tilbake noe til sponsorene våre, sier Reier.

Vil kreve økonomisk kompensasjon

I tillegg til skuffelsen over at arbeidet var til ingen nytte, regner klubben med å tape penger.

- Vi vil kreve økonomisk kompensasjon i forhold til bortfallet av inntektene vi har pluss noe annet. Vi er i dialog med håndballforbundet, og så får vi se hva som blir utfallet, sier Reier.

Gunnar Nybø, markedssjef i håndballforbundet, beklager at det ble nødvendig å flytte kampen.

- Interessen for kampene i denne cupen har oversteget alle de tidligere kampene vi har hatt, og da måtte vi gå en ekstra runde og se på de arenaene som var satt opp for cupen, forteller Nybø.

- Kan få erstatning

Han bekrefter at håndballforbundet åpner for at Herulf kan få erstatning.

- Det får vi se på når klubben kommer med sin henvendelse i forhold til hva de har brukt av penger i forberedelsesfasen her, sier Nybø.