Skuffet Nesteng ute av European Games

Bård Nesteng hadde ikke dagen under 16.-delsfinalen, sier han til NRK Østfold.

Bård Nesteng Baku

Bård Nesteng følte seg ikke på hugget under 16.-delsfinalen i Baku i dag. Nå skal han finjustere foran VM i København.

Foto: Halvor Lea / Olympiatoppen

– Det manglet dessverre en del på å komme skikkelig i gang i den matchen. Jeg fikk ikke helt taket på det jeg skulle gjøre, så det ble et skuffende utfall.

– Jeg fikk ikke ut alt jeg føler jeg har inne for tiden. verken i kvalifiseringen eller i de to matchene jeg fikk være med i.

– Det er på ca. 90 prosent nå.

Hviterussiske Anton Prilepov vant 6–0 i mannjevningen mot bueskytteren fra Fredrikstad i European Games i dag. Nå skal Nesteng forberede seg til VM, som starter i København 26. juli.

Finpusser til VM i juli

– Det blir å finpusse på det å få rytmen inn når det er høyt spenningsnivå. Det er i mann mot mann-matcher det avgjøres så det er viktig å være på hugget når en st\år der. Det blir å fintrimme litt, visualisert og jobbe for å få kontakt med matchen med en gang.

– Det som er hovedfokuset er å få til et nivåmessig bra skytehåndverk, slik at jeg får ut det poengnivået jeg føler jeg er god for, fortsetter Nesteng.

– Det er veldig vanskelig å forutsi hvilken plassering det kan bli. Det som er viktig med VM er at det dreier seg om kvoteplasser til VM. Man må opp i topp 20 for å få en individuell plass, og for lag er det topp 8 som gjelder.

Liker European Games

European Games, som holdes i Baku i Aserbajdsjan, var en ukjent størrelse for mange i forkant av konkurransene. Nesten er positivt overrasket over lekene, og tror andre er det også.

– Veldig fin opplevelse og erfaring. Alt er lagt opp veldig lik et OL-arrangement, med boforhold, arenaer og formatet på konkurransen. Veldig fin er faring å ta med seg. Det var ikke mange som visste veldig mye om hva European Games på forhånd.