Hopp til innhold

Skuddoffer knyttes til B-gjengen

Mannen, som ble skutt på Furuset i Oslo natt til fredag, knyttes til den kriminelle B-gjengen. Ingen er så langt pågrepet i saken, men politiet har god tro på en snarlig oppklaring.

Furuset i Oslo

En 28 år gammel mann ble skutt i dette boligområdet på Furuset i Oslo natt til Fredag.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK

Skytingen ved halv to tiden natt til fredag skjedde foran øynene på flere vitner i et boligområde på Furuset i Oslo. En mann i tjueårene ble skutt før gjerningsmennene forsvant fra stedet.

LES: Etterforsker skytingen som drapsforsøk

Godt kjent av politiet

Etter det NRK kjenner til knyttes skuddofferet til den kriminelle B-gjengen i Oslo. Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere saker.

28-åringen ble alvorlig skadd i skyteepisoden og har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre. Politiet har likevel god tro på en snarlig oppklaring.

Grete Lien Metlid

Politioverbetjent Grete Lien Metlid har tro på en snarlig oppklaring.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK

– Vi har flere opplysninger om hendelsesforløpet. Det har foreløpig ikke vært noen pågripelser i saken, og vi har ingen siktede eller mistenkte. Vi etterforsker for fullt og håndterer saken som et drapsforsøk, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet tror ikke 28-åringen var et tilfeldig offer.

– Vi har ingen grunn til å tro at det var en tilfeldig hendelse. Vi tror de som står bak skytingen har en tilknytning til fornærmede eller personer han har hatt befatning med, sier Metlid.

Håper på snarlig pågripelse

Politiet har hatt flere vitner inne til avhør i løpet av fredagen.

– Vi begynner å få ganske mange opplysninger knyttet til hendelsen og hendelsesforløpet. Vi kommer til å fortsette etterforskningen og avhørene utover helgen, sier Metlid.

Hun sier at politiet håper det raskt vil komme til en pågripelse i en sak hun omtaler som alvorlig.

– Det at det har skjedd skyting midt i et boligområde gjør at vi har ekstra fokus på å få til en rask pågripelse, sier Metlid.